Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 12. mars 2003 kl 19.55 Kompis

Hunder på utstilling

Asgeir Borgemoen og Trude Mostue drar på hundeutstilling. (NRK-foto: Ole Kaland)
Asgeir Borgemoen og Trude Mostue drar på hundeutstilling. (NRK-foto: Ole Kaland)
Trude og Asgeir har reist til Hamar i kveldens program. Målet er en stor hundeutstilling hvor det er mye interessant å titte på for hundeelskere.

Stort og smått har samlet seg i Hamar for Norsk Kennelklubbs store hundeutstilling i Vikingskipet. 4600 hunder deltar på denne utstillingen over tre dager.

På en slik utstilling er det bedømming av hund som er hovedsaken, men det foregår også en del konkurranser i lydighet og "agility", eller hinderløype. Det er mye som må gjøres på forhånd når hunden skal delta, og vi får følge forberedelsene til en Corgie som heter Oberon.

Senere i programmet blir det et morsomt møte med en kinesisk nakenhund, som har litt problemer med tennene sine.

Det blir også en titt innom Berner Sennen-tispen Menja som nå har fått åtte, nydelige valper.

Om serien
Mens Trude Mostue er utdannet veterinær og allerede godt kjent fra sine BBC-serier som også er vist på NRK ("Veterinærene i praksis", "Veterinærene kommer", "Veterinærene i Afrika" og "Veterinærene i Det ville vesten"), har den tidligere barne-tv-helten Asgeir Borgemoen ("Fritt fram") sin erfaring med dyr fra oppvekst på gård. De to utfyller hverandre og har hver sin innfallsvinkel på aktuelle tema.

"Kompis" tar opp viktige emner knyttet til det å ha et kjæledyr, og Trude og Asgeir tar for seg alle tenkelige spørsmål når det gjelder våre firbente venner. EKT rideskole og husdyrpark på Ekeberg i Oslo blir hovedsetet for programlederne.

I løpet av programserien følger vi nært en Berner sennen-tispe som venter valper. Utover høsten og vinteren ser vi hvordan det går med Menja og avkommet hennes, mens vi også får nyttige tips om hundeoppdrett.


NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram i samarbeid med Mastiff Media
Programledere: Asgeir Borgemoen og Trude Mostue
Prosjektleder: Lisbeth Larness Roås
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, sidsel.linden@nrk.no 23 04 98 41/909 55 364