Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. juli 2003 kl 23.20 Advokatene

Lille Annie mot onkel pille

Annie (Sarah Godshaw) og hennes mor (Kate A. Mulligan) har saksøkt et legemiddelfirma. (Foto: 20th Century Fox)
Annie (Sarah Godshaw) og hennes mor (Kate A. Mulligan) har saksøkt et legemiddelfirma. (Foto: 20th Century Fox)
Harland Bassett saksøker et legemiddelfirma på vegne av en liten pike som er blitt hardt skadd av et av selskapets produkter. Da han søker hjelp hos kollegene hos Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston, skyr de saken.

Advokaten Eugene Young fatter likevel en avmålt interesse og går med på å møte en av legemiddelfirmaets advokater. Denne viser seg å være en av de største stjerneadvokatene i Boston. Han gjør Eugene oppmerksom på at saken involverer noe så alvorlig som en produktfeil. Han peker også på at advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt bare vil ha en uke på seg til å foreberede saken, om de tar den.

Annies appell
Det er da den tydelig leversyke og utmagrede Annie blir ledsaget inn på advokatkontoret av sin mor at Eugene bestemmer seg. Han får med seg advokat Jimmy Berluti, og sammen med Harland Bassett går de inn for å føre saken for den leverskadde jenta.

Etter hvert viser det seg at den aktuelle levermedisinen som Annie har brukt, ikke har vært testet på barn av legemiddelfirmaet.

Firmaet kan på sin side vise til at det utrykkelig står skrevet på produktet at det ikke skal foreskrives til barn. Imidlertid viser det seg at legemiddelfirmaets visepresident er kjent med at medisinen er gitt, og utsiktene til en brukbar erstatningssak begynner å åpne seg.

Mer om serien
En ny omgang av "Advokatene" (serie 5) sendes ut over våren og sommeren, som før med historier fra rettssalene der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak "Ally McBeal" og sykehus-såpen "Chicago Hope".

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Assisterende delstatsadvokat Helen Gamble er (Lara Flynn Boyle) er Bobbys gamle flamme. Selv bifalt hun at han fridde til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams), og de to er nå lykkelige foreldre. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 5)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57