Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 25. januar 2003 kl 21.25 Med hjartet på rette staden

Kjærlighet i hvit frakk

Sykesøster Maggie og hennes nye kjæreste Ian sammen med Gina på puben. (Foto: Yorkshire Television)
Sykesøster Maggie og hennes nye kjæreste Ian sammen med Gina på puben. (Foto: Yorkshire Television)
Søster Maggie har et godt øye til Ian Peters, som er den nye legen på operasjonsavdelingen på sykehuset i Aidensfield. Rundt herskapshuset til lord Ashfordly skjer det mystiske ting, og Greengrass ber David holde kjeft om noe han så ute i skogene til Ashfordly.

Ian Peters svarer på Maggies tilnærmelser, og han inviterer henne ut på middag. Men da de tar en drink nede på puben, viser Ginas kjæreste, Andy, seg fra en svært uhøflig side overfor nykommeren Ian. Andy hevder han kjenner til Ians fortid. En tilfeldighet bare – eller er det ugler i mosen?

Ulovlig fasanjakt
En dag da Gina på puben er på kjøretur sammen med venninnen Sue i Ashfordlys skoger, møter de en svart limousin som kolliderer med dem, men den kjører av gårde uten å stoppe. David som losjerer hos Greengrass, er vitne til kollisjonen. Men Greengrass ber ham holde kjeft om hva han så og hvem det var som kjørte limousinen, fordi David var på ulovlig fasanjakt på samme tidspunkt.

Mer om serien
Ut over vinteren sender NRK1 åtte nye episoder av ”Med hjartet på rette staden”, innspilt i idylliske Yorkshire i England. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans sakførerkjæreste Jackie Bradley (Fiona Dolman).

Med seertall på inntil 17,7 millioner er ”Med hjartet på rette staden” den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; på det meste har ”Med hjartet på rette staden” hatt drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 9)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57