Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. november 2004 kl 21.20 Løvebakken

Høydepunkter fra Løvebakken

Visjonære og jordnære: Jan-Paul Brekke og Rune Gokstad er eksempler på en type politikere Løvebakken ønsker å dyrke frem. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Visjonære og jordnære: Jan-Paul Brekke og Rune Gokstad er eksempler på en type politikere Løvebakken ønsker å dyrke frem. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Sofavelgerne har blitt servert valgflesk i mengder, og det røde og det blå partiet har overbydd hverandre med nye løsningsforslag på gamle problemer. Kveldens program inneholder de beste forslagene og de mest originale løsningene fra de rikholdige partiprogrammene.

Et knippe av Norges beste komikere har i ti programmer gjort en anselig innsats for fedrelandets ve og vel. Uten skrupler og ærefrykt har de med friskt mot gyvd løs på alskens store og små problemer – alt for å gjøre et av verdens beste samfunn enda bedre å leve i.

I kveld er siste sjanse for sofavelgere til å gjøre opp sin mening om det røde og det blå partiet. Dette er nemlig det beste av det beste fra de ti tidligere programmene. Strategisk og svært passende plassert i pausen i den nasjonale intelligensmåling får de oppvakte seere nå en spennende blanding av vågale visjoner, lure løsninger og praktisk problemløsing.

Om serien
Løvebakken er en del av NRKs nye lørdagssatsing. Programmet gir seerne et helt nytt underholdningstilbud – noe å slappe av med og le godt av etter at ungene er i seng.

Programleder Øystein Bache har følgende kommentar:
- Dette blir mer moro enn mange fortjener. Vi snakker tross alt om NRKs minst oppdaterte politiske magasin, bemannet med Norges mest engasjerte humorister. Jeg er overbevist om at våre rikspolitikere har mye å lære av våre deltageres improvisasjonskunst, for dette kan fort bli verre enn virkeligheten, og den er som kjent ganske ille.

Foruten programleder Øystein Bache er det et fast panel på fem personer som utgjør stammen i Løvebakken. Det er teatersport-mesteren Jan-Paul Brekke, komikeren Pernille Sørensen, skuespiller Jon Skolmen og NRKs egne Kari Slaatsveen og Espen Beranek Holm. I tillegg inviteres det en gjest hver uke.

Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Underholdningsavdelingen (2004)
Programleder: Øystein Bache
Prosjektleder: Ida Simonsen
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79