Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 24. juni 1999 kl 20.10 Matador

Matador (t)


NRK1 torsdag 24. juni kl 20.10
Matador (25:32)

Bryllup forberedes i Korsbæk

Den blodige verdenskrigen raser på alle kanter, men i Korsbæk merker folk flest lite til den brutale ytre virkelighet. Stort sett går livet sin provinsielle gang.
For et par av byens fremtredende familier er det et forestående bryllup som opptar sinnene. Det har seg nemlig slik at Mads Skjerns datter, Ellen, har funnet en livsledsager i Lamborg, den rike mannens sønn.
Men i Korsbæk skjer ting som ikke alltid tåler skarpt dagslys. Lojale herr Stein fra banken ringer en kveld på døren til Varnæsfamilien. Han sitter inne med informasjoner som kan få skjebnetunge konsekvenser for visse personer.

Om serien
Handlingen er lagt til den oppdiktede småbyen Korsbæk og spenner over nesten 20 år, fra 1929 til 1947. I løpet denne krøniken skal vi oppleve kriseårene på 30-tallet, økonomisk og politisk kamp, nazismens framvekst, krig og okkupasjon og til slutt fred og ny vekst - alt som et bakteppe for beretningen om menneskene i den klassedelte og nokså provinsielle byen Korsbæk.
Lise Nørgaard (f. 1917) er kvinnen bak ideen til \"Matador\", og hun har også skrevet de fleste av episodene i serien. Det skal være hennes hjemby, Roskilde, som har tjent som modell for Korsbæk.

NRK1 torsdag kl 20.10

Bilde (via Scanpix/Internett)
Lojale herr Stein fra banken ringer en kveld på døren til Varnæsfamilien.

Dansk tv-serie i 32 deler en idé av Lise Nørgaard
Tidligere sendt i NRK 1.10.87 - 24.3.88 (24 deler)
Regi: Erik Balling
Med bl.a. Jørgen Buckhøj, Ghita Nørby, Buster Larsen, Lily Broberg, Holger Juul Hansen, Malene Schwartz, Helle Virkner og Karen Berg
Produksjon: DR
Pressekontakt: Anna- Marie Normann, tlf. 23 04 78 53