Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 7. mars 2005 kl 19.25 Sorte orm

Sorte orms tjener

Sorte orm (Rowan Atkinson) – fortjener han egentlig noen tjener? (Foto: BBC)
Sorte orm (Rowan Atkinson) – fortjener han egentlig noen tjener? (Foto: BBC)
Sist uke forlot vi Sorte orm nesten radbrukket i torturkammeret til erkefienden Black Hawk. En cliffhanger-episode av beste merke. Fortsettelse følger – f.o.m. denne uke sendes sesong to av denne herlige engelske travestien.

Sorte orm er på leting etter en ny tjener, og finner ham. Bob viser seg å være et så behagelig mannlig(?) bekjentskap for Sorte orm at han nesten forledes til å kysse ham.

Snubletråd
Sorte orm innser at den merkelige tiltrekningen han føler overfor sin nye tjener, kan komme til å gjøre ham upopulær ved hoffet. Han prøver derfor å finne en kur for sine tilbøyeligheter.

Sorte orm har ikke prøvd så veldig mye, før han oppdager at tjeneren ikke er noen "Bob", men en Katie. Så Sorte orm smir mens jernet hans er varmt. Han ber presten lyse til bryllup.

Men Lord Flashheart, Sorte orms forlover, ødelegger hele opplegget. Hvordan? Mon han forlover seg med bruden?

Om serien
Det er ikke riddermentalitet og høviskhet som står i fremste rekke for Sorte orm. Hans fremste karakteristika er renkespill, unnasluntring og feighet. Men man kan jo komme langt med den slags, også.

Seriene om Sorte orm etablerte for alvor Rowan Atkinson som en av de største britiske komikerne. Sorte orm ble tatt godt imot av både presse og publikum, og seriene ble solgt til mange land. Atkinson lagde i alt 24 episoder fordelt på fire sesonger, og vi følger Sorte orm og hans kompanjonger i forskjellige tidsepoker fra 1485-1917.

Innkjøpt engelsk humorserie (1986)
Originaltittel: Blackadder II
Sesong Episodetittel: Bells
Produsert av BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Rowan Atkinson (The Black Adder), Tony Robinson (Baldrick), Robert East (prins Harry - prinsen av Wales), Tim McInnerny (Lord Percy – hertug av Northumberland), Peter Cook (Richard III), Brian Blessed (kong Richard IV), Elspet Gray (dronningen).
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57