Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 1. oktober 2011 kl 19.30 Valpekullet

"Jeg vil ha en liten hund"


"Jeg ønsker jeg hadde en liten hund, en liten snill og lurvet en…." Dette velkjente barneønsket deles av mange nordmenn - og i kveld møter vi et cocker spaniel-kull som skal få hver sin nye eier. I åtte episoder fremover blir vi vitne til et helt spekter av følelser, mens uløselige bånd knyttes mellom menneske og hund.

I"Valpekullet" følger vi valpene til Cocker Spanielen Stella fra fødselen av. Vi blir med på den lange reisen ut i det fremmede, til nye mennesker og nye hjem. Valpeflokken får til dels svært ulike omgivelser å takle, og familiene møter nye utfordringer i hverdagen. På veien dukker det opp både overraskelser, gleder, fortvilelse, latter, bekymring, konflikter, spenning og kjærlighet.

Første episode
På gårdsbruket Nylund i Buskerud bor hundeoppdretter Kristin sammen med mannen Tor Arne, og barna Tiril og Tevje. De er dyrekjære mennesker og på gårdsbruket bor det flere hunder, katter, marsvin, kaniner, en shetlandsponny og en geit. Men i dag er det Cocker Spanielen Stella som er i fokus. Hun er høygravid og etter en urolig natt begynner ting endelig å skje.

Bli kjent med de nye eierne
På Bislett i Oslo venter August Vagle (11) spent. Som yngstemann i familien har han lenge vært en stor forkjemper for å få hund, og nå skal endelig drømmen gå i oppfyllelse. August gleder seg veldig til å få en kompis som han komme hjem til, som han kan lufte og leke med. Familien har ikke hatt hund før og har store forventinger til familieforøkelsen.

En av valpene til Stella skal reise helt til fiskeværet Bleik på Andøya i Nordland fylke. Der venter familien Rydland som består av far Dag (47) og mor Anne Louise (43) og barna Alv Emil (14), Magna (11) og Jørn Albin (7). Hele familien ser frem til å få et nytt firbeint familiemedlem etter at den forrige hunden døde.

Ekteparet Anders Rogg (55) og Yngvar Myvold (52) bor i sjette etasje i en blokk midt i Oslo sentrum, og har nå endelig funnet en hunderase som passer. De gleder seg så mye at de har gått igjennom både innbilt svangerskap og bekkenløsning i forberedelsen til å ta imot en av Stellas valper.

I familien Stoltz Halvorsen finner vi Kirsti (51), Jan Petter (51) og datteren Sophie (11). De bor på Ullern i Oslo, og har også en liten herregård i Sverige som de gleder seg til å vise fram for den lille valpen som snart blir en del av familien. De har også en hund fra før, cocker spanielen Happy på tre år. Det kan bli spennende å se hvordan han vil reagere på å få en lillebror.

Fredrikke Syversen (24) og Eivind Nakkim (27) er den yngste familien som skal få en valp i hus. Fredrikke er en aktiv rytter og har hesten Don Diego, mens Eivind har sin engelske bulldog Simon. Simon har lenge vært enehersker der hjemme - og er fast inventar i traileren til Eivind. Vil han takle og få inn en konkurrent i familien?

Siste valpeeier er Ingrid Skjær Viberg (31) fra Gjøvik. Hun bor i hjertet av Oslo, og synes det vil bli fint å få selskap i leiligheten sin. Hun ser frem til å få en å komme hjem til, gå tur med og som kan hjelpe henne opp om morgenen, som hun selv sier. Ingrid vet at ansvaret blir stort på henne alene, men vet at hun kommer til å få god hjelp av "besteforeldrene" fra Gjøvik. De har lovet å komme og passe på når hun begynner i jobb og valpen er så liten at den ikke kan være alene.

Vi blir også introdusert for familien Vangen – som er en storfamilie i ordets rette forstand. Storfamilien består av Rolf (42) og hans kone Taru (43) og barna Kathlin (11) og Molly (9). Sammen med dem bor også Tarus søster, Sapna Rastogi (46) og hennes datter Srishti (12). De bor sammen i enebolig i Kolbotn og her møtes Grimstad og New Dehli i skjønn forening. Rolf hadde tidligere en golden retriever og en new foundlander. Han ønsker seg gjerne en hannhund, siden det allerede er så mange damer i familien.

Familieunderholdning i åtte deler (2011)
NRK Underholdning
Kommentar: Marte Stokstad
Regi: Hege Westad
Prosjektleder: Skjalg Solstad
Pressekontakt: Silje Marie Lien, silje.marie.lien@nrk.no, mobil: 97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: tlf 815 65 900