Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 25. februar 2006 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Blaketon tar saken

Oscar Blaketon (Derek Fowlds) i
Oscar Blaketon (Derek Fowlds) i "Med hjartet på rette staden". (Foto: Yorkshire TV)
Fra sitt utsiktspunkt bak bardisken på puben Aidensfields Arms har eks-politimannen Blaketon et øye på det meste. I kveld prøver han å slå seg sammen med tidligere kollega Ventress for å oppklare en sak. Konstabel Crane får på sin side en utroskapssak i fanget.

Det er sen natt i Aidensfield da en torgveske full av sølvtøy blir kastet fra en bil i fart. Neste dag blir Crane kalt ut til ekteparet Elders hus for å ta rapport om et innbrudd sist natt. Fru Elder forteller at en del verdifulle ting er stjålet. Selv var herr Elder på arbeid den aktuelle natten.

Et spørsmål om hjelpsomhet
Nede på puben har Blaketon fått et godt øye til Helen Aves, en advokat som for tiden losjerer på byens hotell. På politikammeret har Ventress allerede fått oppdraget med å hjelpe Aves i en sak med et eldre tvillingpar, Reginald og Winston Parker, som ingen klarer å spore opp. Blaketon insisterer på å hjelpe Aves med saken, og han blir dobbelt glad da hun aksepterer å spise middag med ham.

Men hvordan kommer Ventress til å ta dette?

Elders’ hemmelighet
Konstabel Crane arresterer ekteparet Elders for forsikringssvindel. Men saken stikker dypere. Crane oppdager at herr Elders har hatt en elskerinne i nabobyen Whitby gjennom 12 år. De har sågar en sønn sammen. Men det er ting som tyder på at fru Elders visste dette. I så fall, er svindelen med verdisakene i huset bare en hevn mot herr Elders?

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette
dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk dramaserie (2004)
Originaltittel: Heartbeat (sesong 13)
Kveldens episode: "Double trouble"
Produsert av: Yorkshire Television
Med: James Carlton, Aislin Carlton, Duncan Bell, Derek Fowlds, William Simons, Geoffrey Hughes, Tricia Penrose
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Mer om serien: