Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 29. juni 2006 kl 22.00 Fienden sover

En fiende i blant oss

Terrorgruppen som lever skjult i Los Angeles – med spaneren
Terrorgruppen som lever skjult i Los Angeles – med spaneren "Darwyn Al-Sayeed" (Michael Ealy) i spissen. Foto: Showtime.
Hva er en terrorist? Hvordan ser han ut? Kan det være naboen eller mannen i kassa på supermarkedet? Den nye spenningsserien "Fienden sover" er en uhyggelig realistisk beretning om en terroristenhet som planlegger et overraskelsesangrep på Los Angeles. I kveld sendes episode 1 og 2 av den spennende serien.

Muslimen Darwyn Al-Sayeed blir løslatt etter å ha sonet en lengre dom. Han møter Farik, en islamsk fundamentalist som leder en "sovende" terroristenhet i storbyen Los Angeles. Målet er å leve blant befolkningen som vanlige borgere og angripe når folk minst venter det.

Farik tester Al-Sayeed med tanke på å rekruttere ham – ved å la ham prøve seg som infiltrator under en grillfest i hjemmet til en ung jente fra Midtøsten som er sammen med en amerikansk mann.

En muldvarp
Vi forstår snart at Darwyn Al-Sayeed, eller Al-Hakim som han kaller seg, er spaner for det føderale politiet, FBI. Fakim fatter mistanke og kjører hele terroristgruppen til et øde sted i ørkenen for å røyke ut forræderen. Dette setter Darwyns liv i umiddelbar fare…

Terrorgruppen
Terrorgruppen består av:
1. Lederen Faris Al-Farik, en mann med ukjent bakgrunn men med mulig militærtrening.
2. Thomas Allen Emerson, en blond, gjennomsnittlig amerikansk mann oppvokst i California – også med mulig militærbakgrunn og opplæring.
3. Christian Aumont er en franskmann bosatt i USA og som jobber som bussjåfør på sightseeingbuss i Los Angeles.
4- Bosnieren Ilija mistet hele familien sin da de ble drept av ortodokse serbere og katolske kroater. Han har militærtrening og jobber som lærer på en videregående skole.


Amerikansk spenningsserie 2005
Produsent: Showtime
Originaltittel: Sleeper Cell (10 episoder)
I rollene: Michael Ealy (Darwyn Al-Sayeed/Al-Hakim), Oded Fehr (Faris Al-Farik), Blake Shields (Thomas Allen Emerson), Alex Nesic (Christian Aumont), Henri Lubatti (Ilija), Melissa Sagemiller (Gayle Bishop).
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900