Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 16. mars 1999 kl 20.30 Brennpunkt: Som man roper i skogen ...

Brennpunkt: Som man roper i skogen ... (

NRK1 tirsdag 16. mars kl 20.30
Brennpunkt

Villmarken - ny ledertreningsarena

Brennpunkt har vært med Select Service Partner på Gardermoen ut i skogen for å teste en ny arena for lederutvikling og teambuilding. Spesialsydd villmarksliv for bedrifter er en næring i sterk vekst.
Tidligere var hoteller og konferansesentre arena for ledertrening. Nå bygger spesialutdannede konsulenter apparater og teltleire i skogen hvor næringslivet kan sende sine ledere. Konsulentene bruker teorier fra familieterapi og opplevelsesbasert læring fra militæret. Kan dette gi gode lederegenskaper eller blir det bare en ny lekeplass?

Startvansker
Select Service Partner er cateringoperatør på Oslo Lufthavn, Gardermoen. Flyttingen fra Fornebu og startvanskene ved Gardermoen gjorde det nødvendig for bedriften å sende ledergruppa på kurs i villmarken. Målet med turen var å styrke lederteamet og gi hver enkelt personlig vekst.
Arrangør er T.A. Utfordring, som ble grunnlagt i mai 1997 med Arve Evensen og Thomas Stang som aksjonærer. Thomas Stang er eier av Maarud Gaard i Odalen. T.A. Utfordring har spesialisert seg på ledertrening og gruppeutvikling i skogen. De har merket en enorm etterspørsel etter at de startet opp. De har bygd opp en teltleir og ulike apparater som kundene skal forsere ute i skogen. Her må ledere blant annet balansere på line 13 meter over bakken, isbade og sove sammen i lavo. På listen over kunder finner vi blant andre Kværner Energi, Braathens, Gjensidige Forsikring og Telenor Mobil.
I programmet får vi se hvordan ledergrupper i cateringselskapet på Gardermoen prøver å bli kjent med hverandre og ikke minst seg selv gjennom opplevelser i villmarken.
Programansvarlige: Kari Pettersen og Gry Kårstad.
NRK1 tirsdag kl 20.30

Egenprodusert dokumentar
Programansvarlige: Kari Pettersen, tlf. 22044840/91776569
og Gry Kårstad, tlf. 22382944/96855559 - e-post: gry.karstad@nrk.no
Pressekontakt i Brennpunkt: Per Håkon Solberg, tlf. 23049000
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123