Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 6. april 2010 kl 20.15 Lisa goes to Hollywood

Pusser på fasaden

Lisa Stokke blir stylet og tatt bilder av i kveldens episode. Foto: Hallgrim Haug
Lisa Stokke blir stylet og tatt bilder av i kveldens episode. Foto: Hallgrim Haug
Lisa fikk en oppvåkner i forrige episode da en åpenhjertig casting-agent fortalte henne at hun burde gjøre noe med utseendet hvis hun skal ha håp om å hale i land en rolle. Nå starter jobben med å presentere seg selv fra sin beste side.

Ron Digman var brutalt ærlig da han kritiserte Lisas "eksteriør". Denne kritikken har Lisa tatt på alvor og må nå bestille time hos frisøren. Hun får også ordnet en avtale med fotografen Erika Asla for å få tatt CV-bilder som hun må bruke for å få innpass hos agenter og castingfolk. Asla har tatt bilder av blant andre Gwyneth Paltrow, og før fotoseansen blir Lisa stylet av en norsk stylist som har jobbet i bransjen i 20 år. Denne opplevelsen blir veldig positiv, og Lisa blomstrer opp og føler hun får ekstra energi til å ta fatt på alle oppgavene som venter.

Savner ektemannen
Sønnen Jasper skal begynne på skolen, og Lisa får brynet seg på å skulle sjonglere mammarollen med drømmen om å realisere seg selv. Nå begynner hun å kjenne savnet av ektemannen og føle byrden av å måtte takle alle praktiske ting alene. I Hollywood er det såkalt pilot-sesong, og folk i industrien er utrolig opptatte med egne ting. Dette er nok en indikasjon på hvor tøft det skal bli å komme i kontakt med de rette menneskene som kan få ting til å skje for den talentfulle jenta fra nord.

Om serien
Lisa Stokke har tatt med sine to små barn og sin mor ut på eventyr til Hollywood. Her skal det briste eller bære. Klarer hun å slå igjennom i verdens tøffeste filmindustri?

I løpet av seks episoder følger vi denne fargerike jenta fra Tromsø når hun skal finne seg en plass i en verden av ambisiøse, unge, og mer eller mindre talentfulle skuespillerspirer. Lisa blir raskt klar over at i Hollywood er det eksteriøret som teller.

Lisa har bestemt seg for at det er nå eller aldri. Skal hun prøve å få et internasjonalt gjennombrudd som skuespiller, så må hun gjøre det før det blir for sent. Det er med blandede følelser hun forlater London og ektemannen sin og tar barna med til drømmenes by. Full av pågangsmot kommer hun til det fine huset der hennes mor allerede har flyttet inn og venter på henne.

Lisa Stokke hadde sitt store gjennombrudd som musikalstjerne da hun ble plukket ut til en av hovedrollene i musikalen "Mamma Mia" i London. Da ABBA-general Bjørn Ulvæus ville vite litt mer om henne, ble han sjokkert over å høre at hun er norsk og fra Tromsø. Etter tre år på den såkalte "Fame"-skolen i Liverpool snakker hun flytende engelsk. Etter musikalen "Mamma Mia" har det fulgt flere roller i TV-serier og i spillefilmen "Lange, flate ballær 2".

Norsk dokumentarserie 2010
Produsert av: Feelgood Scene Film og TV
Produsent: Jørgen Steinheim
Prosjektleder, NRK: Barbara Jahn
Pressekontakt: Sidsel Linden , 23 04 98 41/909 55 364
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900