Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. februar 2013 kl 22.00 Borgen

Nye episoder av Borgen


Det er gått to og et halvt år siden Birgitte Nyborg forlot politikken. Når vi nå møter den tidligere statsministeren igjen, er hun en høyt betalt foredragsholder for næringslivet. Hun har også en rekke fremtredende styreverv. Hyppige reiser i utlandet får henne til å se Danmark i et nytt lys, og hun kjenner at hun savner politikken.

Alt har falt på plass i livet til Birgitte Nyborg. Hun har et stadig bedre forhold til sin eksmann, Philip, og ungene har vent seg til skilsmissen og gjør det bra på skolen. Hun pleier også forholdet til sin engelske arkitektkjæreste.

Men det smerter Birgitte å se sitt gamle parti, De moderate, gjøre det stadig dårligere. Hennes gamle kronprins, Jacob Kruse, som i forrige sesong forrådte henne, er nå partiets leder.

Birgitte reiser mye rundt som foredragsholder og blir stadig spurt om hva hun ville gjort, dersom hun fortsatt var statsminister. En dag velger hun å svare – og skjønner at nå er veien tilbake til politikken kort.

Den danske dramaserien Borgen er blitt en suksess også utenfor Danmarks grenser. I Norge hadde sesong to 336 000 seere i snitt.

Dansk dramaserie 2012
Produsert av: Danmarks Radio / Nordvisjonen
Originaltittel: "Borgen" (sesong 3)
Medvirkende: Sidse Babett Knudsen (Birgitte Nyborg), Birgitte Hjort Sørensen (Katrine Fønsmark), Pilou Asbæk (Kasper Juul).
Manus: Adam Price.
Presseansvarlig: Jade Josefine Nordahl , 92 40 38 73
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, 815 65 900