Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 31. oktober 2008 kl 00.15 Sex, dop og president Bush

Nådeløs standup

Sex, dop og president Bush: Bill Maher byr på nådeløs politisk satire på scenen i Boston. (Foto: HBO)
Sex, dop og president Bush: Bill Maher byr på nådeløs politisk satire på scenen i Boston. (Foto: HBO)
Komikeren Bill Maher har gjennom en årrekke utfordret grensene for hva som kan vises av politisk satire på amerikansk fjernsyn. I et timelangt show, tatt opp live på scenen, tråkker han som vanlig brorparten av sine landsmenn ettertrykkelig på tærne.

Det er gjerne det kristen-konservative USA og bredt galleri av prominente politikere som blir offer for Bill Mahers sylskarpe tunge. Ikke minst er han kjent for å harselere på det groveste med uttalelser fra president George W. Bush. Ellers tar han for seg et vidt spekter av politiske og sosiale temaer, fra sex og dop til religion, miljø, krig og terrorisme.

En ny favoritt er republikanernes visepresidentkandidat Sarah Palin, som ikke akkurat er den Maher vil se i Det hvite hus i en krisetid. – Sist hun fikk en telefon midt på natta, var det fordi elgen hadde gått løs på søppeldunken, sier Maher.

Politisk ukorrekt
Bill Maher slo igjennom som programleder for det satiriske talkshowet "Politically Incorrect", som gikk på tv-kanalen ABC fra 1993 til 2002. Siden 2003 har han hatt sitt eget fredagsshow på HBO, "Real Time with Bill Maher", som har vært nominert til Emmy-prisen et utall ganger.

Tross tv-suksessen har Bill Maher beholdt sin kjærlighet til live standup-komedie, og han opptrer jevnlig for fulle hus på scener over hele USA.

Det er opptak fra en slik seanse vi får se i programmet "Sex, dop og president Bush", som er tatt opp i 2007 i Boston, Massachusetts.

Amerikansk underholdningsprogram
Opptak av sceneshow i Berklee Performance Center, Boston
Originaltittel: Bill Maher: The Decider
Produksjon: HBO (2007)
Kontakt Programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer