Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 26. oktober 2004 kl 20.25 Brennpunkt: Idrettens menn

Et lukket miljø

For første gang etter at generalsekretær Ivar Egeberg og president Kjell O. Kran trakk seg fra ledelsen i Norges Idrettsforbund (NIF), står en embetsmann i Kulturdepartementet og kilder i det avgåtte styret frem. Egeberg og Kran trakk seg 17. februar 2004 etter at det ble avdekket et underskudd på 36 millioner kroner.

I kveld avslører Brennpunkt at underskuddet er større enn tidligere antatt, og hvordan alle kontrollinstanser sviktet. Hvordan er det mulig med en slik mangel på kontroll og ledelse uten at noen blir stilt til ansvar?

- Dette er en organisasjon uten koordinert styring, sier Håkon Lorentzen, forskningsleder ved Institutt for samfunnsforskning. – Det er en organisasjon som ikke henger sammen, og som i stor grad styres av personlige relasjoner og allianser under overflaten som ingen helt overskuer.

Tør ikke å snakke
Brennpunkt har møtt en lukket organisasjon hvor noen ikke tør, og andre ikke ønsker å snakke åpent til redaksjonen.

– Jeg er overrasket over at det høyeste organet i Idrettsforbundet har vært preget av en slik lukkethet, og at så få tør og ønsker å fortelle om saker som allerede har vært ute i media, som for eksempel overforbruk og underskudd, sier programansvarlig Renie Thorleifsson

Egenprodusert dokumentar
Programansvarlig: Renie Thorleifsson, tlf 928 98 272
Redaktør: Morten Møller Warmedal, tlf 901 64 642
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV


LENKER
  • Les mer