Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 16. januar 2006 kl 20.05 Presidenten

Dark horse

I tillegg til visepresident Russel, kongressmedlem Matthew Santos og tidligere visepresident Hoynes entrer en dark horse kampen om presidentkandidaturet.

Med bare en håndfull dager igjen til det avgjørende valgmøtet i New Hampshire, der visepresident Russel ser ut til å skulle bli valgt som demokratenes presidentkandidat, melder en ny utfordrer seg. Nemlig senator Rafferty som kommer med en oppsiktsvekkende tale om helsereform. Den fyller spaltene i alle landets aviser.

Avslørende plan
Visestabssjef Johs som støtter kongressmedlem Santos, jobber desperat med å bringe sin kandidat inn i den løpende debatten. Nå oppdager han en interessant link mellom senator Raffertys utspill i sin tale om en ny helseplan og president Bartleys utkast til samme.

Poenget er at ingen kjenner til presidentens utkast. Planen er hemmelig og bare kjent av staben.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 onsdager.

Amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 6)
Kveldens episode: Drought conditions
Produksjon: Warner Bros.
Med Martin Sheen, Alan Alda, Jimmy Smits, John Spencer, Moira Kelly og Bradley Withford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

LENKER
  • Les mer:  
  • Les mer: