Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 21. september 2001 kl 23.40 Skeive venner

Gjensyn med britisk homseserie


Stuart, bestevennen Vince og Nathan er hovedpersonene i homseserien "Skeive venner". "Queer as Folk", som er den engelske tittelen, ble sendt på Channel 4 og ble en braksuksess i Storbritannia. Det finnes også en amerikansk versjon, men det er den britiske som vises i NRK.

Serien i åtte deler følger livene til tre menn som bor i Manchesters homsestrøk. Stuart Alan Jones (Aidan Gillen) er sex på to ben. Har han virkelig et så fantastisk utseende? Eller er det noen magiske ord han hvisker i ørene på mennene han sjekker opp? Ingen klarer å si nei til ham, og han tar dem, en etter en. Regelen hans er aldri å ha samme mann to ganger. Stuart jobber med PR, har en flott leilighet og gjør som han vil, uten særlig omtanke for andre. Han er arrogant, selvsikker og virker som en kald fisk. Men er han det?

Trofast og skikkelig
Vince Tyler (Craig Kelly) er Stuarts beste venn. Vince er kjekk, pålitelig, trofast, ordentlig, tålmodig og har en kjedelig jobb på et supermarked. Han er vitne til Stuarts utsvevende sexliv og rister på hodet. Men han er egentlig både fascinert og tiltrukket av bestevennen sin. Vince har
levd i skyggen av Stuart i årevis, noe som er blitt helt naturlig for ham. Vince tenker ofte at livet hadde vært lettere for ham dersom han ikke var homse, og noen ganger drømmer han om kone og barn.

Nathan Maloney (Charlie Hunnam) er bare 15 år og bor sammen med sin mor og lillesøster. Nathan møter Stuart, blir med ham hjem, har sex med ham og er fortapt. Nathan blir totalt hektet på Stuart og forfølger ham overalt. Den eneste han betror seg til er skolevenninnen Donna som følger Stuart i tykt og tynt. Nathan blir stadig avvist av Stuart, men han gir seg ikke. Nathan er ung, naiv, uskyldig men også manipulerende, arrogant og full av ungdommelig kraft.

Stuart blir far
I første episode møter Stuart Nathan og tar ham med hjem. Nathan er ung og nervøs og snakker i ett sett. Stuart kler av seg og forfører Nathan uten så mye som et ord. Men stunden blir avbrutt av Stuarts lesbiske venninne som nettopp har født Stuarts sønn Alfred. Stuart gikk nemlig med på å donere sin sæd til lesbe-venninnen. Stuart ringer Vince som må hente ham for å kjøre ham til sykehuset, og Nathan henger seg på.

Innkjøpt, britisk serie
Originaltittel: Queer as Folk
I rollene: Aidan Gillen, Craig Kelly, Charlie Hunnam
Regi: Charles McDougall og Sarah Harding
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956

Bilde
Vince (Craig Kelly), Stuart (Aidan Gillen) og Nathan (Charlie Hunnam) i "Skeive venner" på NRK2. (Foto: Channel 4


LENKER
  • Queer as Folk