Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. mars 2003 kl 21.25 Med hjartet på rette staden

Eksplosivt i Aidensfield

Yorkshire Television
Yorkshire Television
Tidligere innenriksminister og parlamentsmedlem Gabriel Firth kunne hatt en sorgfri pensjonist-tilværelse sammen med sin trofaste hustru Diana i lille Aidensfield. Likevel blir det et liv med knall og fall for en eks-politiker som viser seg å ha levd over evne. Samtidig driver Greengrass med eksplosive saker.

Gabriel Firth planlegger å markere avslutningen på et langt liv i politikken. Hva folk i Aidensfield ikke vet, er at mannen er pengelens og at han vil bruke avskjedsfesten til å gjøre inntrykk på de rette menneskene for å skaffe seg lønnsomme verv. Firth og frue er imidlertid ikke de eneste nykommerne i Aidensfield. Også Firths elskerinne gjennom 15 år innfinner seg. Denne gangen gjelder det hard cash, ikke software.

Hold for ørene
Byoriginalen Greengrass og hans venn David prøver som vanlig å tyne penger ut av et vanvittig prosjekt, og denne gangen snubler de over en stabel med fyrverkeri. Renner tiden ut før de finner en kjøper? Går hele forretningen i lufta?

Erkebritisk
"Med hjartet på rette staden" er den serien som ifølge en fersk spørreundersøkelse blant 11 000 briter best forbindes med det britiske.

Dermed slår "Heartbeat" – som er seriens originaltittel – ut både "Coronation Street" og "East Enders", gjengangere gjennom mange år, melder avisen The Guardian.

Også her hjemme er "Med hjartet på rette staden" populær. Episoden som ble sendt lørdag 11. mars, hadde mer enn en million seere på NRK1. Den har vært over millionen i alt fire ganger. Snittallet for serien ligger på 782.000 seere hos NRK.

Mer om serien
En ny serie (10) av "Med hjartet på rette staden" sendes ut over vinteren og våren, om livet sett fra sidelinjen slik det kan ha fortonet seg i det idylliske Yorkshire i England en gang på sekstitallet. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans advokat-kone Jackie Bradley (Fiona Dolman).

Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; på det meste har "Med hjartet på rette staden" hatt drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 10)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57