Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. mars 2007 kl 18.30 Familien

Hjemme hos familier i Norge

Linn-Tabita (foran) sammen med den omfangsrike familien sin. (Foto: NRK)
Linn-Tabita (foran) sammen med den omfangsrike familien sin. (Foto: NRK)
Hvordan er det å vokse opp i Norge i dag? Lørdager fremover skal vi følge sju barn som lever på forskjellig vis med sine familier. Barna er mellom ti og tretten år, og kommer fra ulike steder i landet. Serien er på seks episoder hvor vi også får se deres personlige videodagbøker.

- Det finnes tusen måter å være en familie på i 2007, sier prosjektleder Thale Persen. Derfor har hun og produsent Gisle Halvorsen funnet sju svært ulike, men tydelige familier.

Til felles har de at de kan fortelle oss noe om hvordan det er å vokse opp i Norge i dag.

Tre ulike familier
I første episode blir vi med til tre familier.

Linn-Tabita (13) bor i Hokksund og er eldst av elleve søsken! Det er med andre ord litt å holde styr på for en storesøster. Familien hennes er med i Smiths venner, og de har valgt å ta i mot alle barna de får.

Vi møter også Fabian (13) som bor i Oslo. Foreldrene er skilt, og han bor annenhver uke hos far og annenhver uke hos sin meksikanske mor. Heldigvis er moren og faren fortsatt gode venner, og som enebarn får han begges fulle oppmerksomhet. Det synes han er bra, men det kan bli litt mye når faren også er fotballtreneren hans…

I tillegg møter vi Vaman (10) fra Irak. Hun er kurder, og i snart fire år har hun og hele familien på fem delt ett rom på et asylmottak i Akershus. I likhet med Linn-Tabita ønsker hun seg et eget rom.

Egenprodusert dokumentarserie i seks deler fra NRK Barn og Ungdom (2007)
Prosjektleder: Thale Persen
Produsent: Gisle Halvorsen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no