Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 lørdag 2. februar 2008 kl 07.40 Det skjedde i de dager

Feminist og forsker

Eva Lundgren (60) er en norsk feminist og forsker, siden 1993 vært professor i sosiologi, særlig kvinneforskning, ved Uppsala universitet i Sverige. Hun er denne ukas gjest i Det skjedde i de dager.

Hør Eva Lundgren 2. februar 2008

Eva Lundgren er en svært kjent og omstridt feminist, som også har hatt stor innflytelse på svensk likestillingspolitikk. Hun har blitt beskyldt for å være premissleverandør for et miljø som blir beskrevet som ekstremfeministisk, men dette tilbakeviser hun.

En TV-dokumentar der hennes uttalelser ble kryssklippet og som senere ble dømt i den svenske granskningsnevnden for radio og fjernsyn, førte til omfattende offentlig debatt både i Sverige og i Norge i 2005.

I kjølvannet av dokumentaren ble det innledet en intern granskning for uredelighet som frikjente Lundgren for alle anklager framsatt mot henne.

Flere av ankepunktene mot forskningen hennes kan føres tilbake til en konflikt mellom teoretisk basert kvalitativ og empirisk basert kvantitativ forskning, hvor Lundgrens forskning hører hjemme innenfor den førstnevnte tradisjonen.

Uppsala universitet har nå forpliktet seg til å gjenopprette de skadene denne saken påførte henne og hennes forskningsområde.

Eva Lundgren (60) er en norsk feminist og forsker. Hun har siden 1993 vært professor i sosiologi, særlig kvinneforskning, ved Uppsala universitet i Sverige, og sjef for Avdelningen för samhällsvetenskaplig genusforskning. I 1996-1997 var hun gjesteprofessor ved New York University.

Fra Wikipedia.


LENKER
  • Hør Eva Lundgren 2. februar 2008