Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 16. august 2009 kl 20.00 Babylånerne på tur - Sesongpremiere!

Den store babytesten

Fem unge par skal prøve seg i foreldrerollen  i ferien sin. (Foto: Chris Ridley/Love Productions)
Fem unge par skal prøve seg i foreldrerollen i ferien sin. (Foto: Chris Ridley/Love Productions)
Babylånerne er tilbake! Den skandaleomsuste serien sparker i gang med runde to, og denne gangen er babylånerne på ferie.

"Babylånerne" er et ambisiøst sosialt eksperiment, etter en ide av BBC, tv-kanalen i landet med den høyeste raten av tenåringsgraviditeter i Europa. I serien testes tenåringspar i verdens tøffeste jobb – foreldrerollen.

Hensikten med serien er å få ungdommer til å være helt sikre på valgene de tar i ung alder. Under innspillingen blir alle de nye "familiene" nøye overvåket av foreldre, psykologer og produsenter.

I denne runden skal fem tenåringspar reise på ferie. For tenåringer er ferietid synonymt med fest og moro, late dager i sola og lange netter, men denne gangen blir det snarere en pinefull tid idet de plutselig får ansvar for sutrete småbarn og babyer med sandete smokker. Det er hardt å være foreldre, men enda hardere å være foreldre på ferie.

Om første episode
Londonparet Jo og Hannah, emorockerne Amy og Nathan, turtelduene Sam og Lauren fra Middlesbrough, Allyson og Mohammed som pleier et avstandsforhold, og Zen og Jason som har vært sammen siden barndommen, flytter sammen i et idyllisk sommerhus på stranden.

Ved ankomst mottar hvert par en konvolutt med 800 pund. Dette er feriebudsjettet for de kommende fire ukene.

Allerede før sola har gått ned den første dagen, er krangelen i gang; Allyson og Mohammed er uenige om husarbeidet, og Nathan har vondt for å svelge at Amy er på strandfest – hun kommer ikke tilbake før tidlig neste morgen.

Fiktive graviditeter
Ferien tar en overraskende vending da parene en morgen får utdelt hver sin "empatimage", en innretning som tilsvarer magen til en gravid kvinne. De neste dagene må jentene ha på seg denne magen samtidig som de må spise sunt og unngå alkohol. Guttene på sin side må stille opp for de sine "gravide" kjærester.

Alle jentene synes dette er morsom, utenom Amy som nekter å ta på seg magen.

Og Mohammeds beskyttelsesinstinkt våkner virkelig til liv: Han står på pinne for sin "gravide" kjæreste Allyson, og rykker til ved hver minste lille bevegelse hun gjør.

Britisk dokumentarserie i åtte deler (2008)
Produsert av Love Production for BBC
Original tittel: Baby Borrowers on Holiday
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716/ 23 04 40 79
Publikum bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900


LENKER
  • Les mer