Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. desember 2002 kl 20.25 Nobels fredspriskonsert 2002

Toppartister for fred


I kveld byr NRK1 på høydepunktene fra tirsdagens stjernespekkede Nobelkonsert i Oslo Spektrum. Vertskap er filmstjernene Jessica Lange og Anthony Hopkins, og Carlos Santana og Willie Nelson er blant navnene på artistlisten.

- Den Norske Nobelkomite hedrer årets fredsprisvinner Jimmy Carter på ulike måter. Konserten er vår musikalske hyllest til ham, sier Geir Lundestad, direktør ved Det Norske Nobelinstituttet.

Fredspriskonserten er etablert som en av årets største internasjonale musikkbegivenheter, og som tidligere år ventes det at den vil bli sendt i ulike versjoner i over 100 land.

Hele konserten ble sendt direkte i NRK2 på tirsdag. I kveld viser NRK1 en redigert versjon. Hvilke innslag som kommer med her, vil ikke bli avgjort før etter at konserten er ferdig.

Stjernelag
To Oscar-vinnere, skuespillerne Jessica Lange og Anthony Hopkins, skal lose publikum fra det ene høydepunktet til det andre under kveldens konsert. Countrystjernen Willie Nelson og gitarhelten Carlos Santana får følge av popgruppa Suede, den afrikanske popdronningen Angelique Kidjo, operasangerinnen Jessye Norman, flamencoartisten Joaquin Cortés, den italienske popsangerinnen Laura Pausini og det 18-årige stjerneskuddet Michelle Branch.

Vår egen Sissel Kyrkjebø skal synge duett med Josh Groban, og også Mari Boine står på artistlisten. I år som i fjor opptrer Kringkastingsorkestret under ledelse av den britiske verdensdirigenten Paul Bateman.

Tradisjonen tro blir det videoinnslag der statsledere og andre fremtredende personer fra hele verden gir sin personlige hyllest til årets fredsprisvinner.

Redigert konsertopptak fra Oslo Spektrum
Arrangør: Den Norske Nobelkomite i samarbeid med IMG, Dinamo Story og NRK
Produsent: Odd Arvid Strømstad, Dinamo Story
Prosjektleder NRK: Jon Ola Sand
Presseansvarlig: Miriam Henriksen, mhenriksen@imgworld.com, IMG, tlf. 920 45 431
Pressekontakt NRK: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99