Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 20. april 2001 kl 20.55 Niern: Lost Highway

Niern: Lost Highway (t)


NRK2 fredag 20. april kl 20.55
Niern: Lost Highway

Skrekkens labyrint

Renee, kona til jazzsaksofonisten Fred Madison, blir bestialsk myrdet. Ektemannen dømmes til døden for ugjerningen. I dødscellen forvandles han på uforklarlig vis til den langt yngre bilmekanikeren Pete Dayton. Og siden det er feil mann som sitter på cellen, blir han løslatt. Like etter møter han Alice, som er skremmende lik den myrdede Renee. \"Lost Highway\" fanger oss inn i en skrekkens labyrint.

Filmens historie, eller rettere sagt historier, er inspirert av den klassiske film noir-genren, med desperate menn, troløse kvinner, dyre biler og billige moteller. Med dette som bakgrunn presenteres separate historier.

Den ene handler om jazzmusikeren Fred Madison (Bill Pullman) som plages ved tanken på at hans kone er utro, og som en dag blir anklaget for å ha myrdet henne.

Den andre historien dreier seg om den unge bilmekanikeren Pete Dayton (Balthazar Getty) som blir dratt inn i et nettverk av løgn og svik av en vakker fristerinne.

Hvem er hvem?
Disse to historiene veves sammen, og de to kvinnene (Renee Madison/Alice Wakefield) spilles av samme skuespiller, nemlig Patricia Arquette. Og kanskje er det én og samme kvinne? Mennene forbindes med hverandre gjennom en rekke mystiske og utrolige hendelser som gjør at vi faktisk begynner å sette spørsmålstegn ved deres identitet.

Skrekkfilm og thriller
I \"Lost Highway\" tar David Lynch (\"Twin Peaks\") oss med på en forunderlig reise til det neste århundret, til en verden hvor vi er farlig nær ved å miste kontroll med tiden, og hvor grensen mellom virkelighet og uvirkelighet er flytende.

Det er vanskelig å plassere \"Lost Highway\" i en bås. Filmen er framfor alt et mysterium - en mental reise fylt av visuelle og lydmessige opplevelser. \"Dette er en skrekkfilm noir for det neste århundret,\" har regissøren selv sagt om \"Lost Highway\".

Anbefalt aldersgrense: 18 år

NRK2 fredag kl 20.55

Amerikansk spillefilm fra 1996
Originaltittel: Lost Highway
Manus og regi: David Lynch
I rollene: Bill Pullman, Patricia Arquette, Balthazar Getty og Robert Loggia
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)


Bilder
1. Den unge bilmekanikeren Pete Dayton (Balthazar Getty) og Alice Wakefield (Patricia Arquette) møtes etter at han blir løslatt fra fengslet.

2. Renee, kona til jazzsaksofonisten Fred Madison, spilles av Patricia Arquette.

3. Mr. Eddy, kjæresten til Alice, spilles av Robert Loggia.