Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. januar 2012 kl 22.45 Absolutt fabelaktig 20 år etter

Skandaløse – men uten tvil fabelaktige


Verden ble ikke den samme etter at de utagerende venninnene Eddy og Patsy snublet inn i tv-seernes liv. Eddys mor, den skikkelige datteren Saffy samt den ubrukelige sekretæren Bubble er med i selskapet.

Nå er den prisbelønte britiske humorserien tilbake med en spesialutgave. 20 år er gått og damene er litt eldre – ikke klokere men fortsatt ganske så fabelaktige.

Aboslutt fabelaktig
Edina "Eddy" Monsoon og Patsy Stone er karrierekvinner innen Londons moteverden. Hverdagen til de to kvinnene består også av store mengder alkohol, andre nytelsesmidler og jakten på ungdomskilder for å opprettholde sin moderne livsstil.

Denne livsstilen fører naturlig nok med seg ymse slag av personlige kriser som ofte blir tatt hånd om av Eddys datter, Saffron. Ungjentas erfaringer med moren og hennes venninne har gjort henne til en kynisk og bitter datter. Bestemoren, Mother, har hun derimot et godt forhold til. I serien møter vi også Bubble, Eddys assistent som er kjent for sin bisarre klesstil men manglende kløkt.
Identitet og samhold

I første del av denne spesialutgaven returnerer en av damene som har vært bortreist en god stund. Hun kommer tilbake med en ny bestevenn som både oppleves som et friskt pust men også som en trussel av de andre i gjengen. Patsy oppdager sin fødselsattest og tvinges til å erkjenne sin egentlige alder. Eddy derimot setter seg skyhøye mål og har planer om å ta over Royal Albert Hall.

Produsert av BBC (2011)
Originaltittel: Absolutely Fabulous 20th Anniversary Specials
I rollene: Jennifer Saunders, Joanna Lumley, Julia Sawalha, June Whitfield og Jane Horrocks.
Gjesteroller: Emma Bunton,, Lulu,, Lucy Montgomery, Mo Gaffney og Lindsay Duncan.
Pressekontakt: Aesha Ullah, mobil: 414 14 653, tlf: 23 04 93 75, TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice: info@nrk.no, tlf: 815 65 900