Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 31. juli 1999 kl 20.00 Med Arve på tv

Med Arve på tv


NRK2 lørdag 31. juli kl 20.00
Med Arve på tv (1:5)

Arve Tellefsen med gjester

For tredje år på rad inviterer Arve Tellefsen til musikalske godbiter med solister og Kringkastingsorkestret. Første gjest denne gang er pianisten Sveinung Bjelland (28), som begynte å spille piano da han var fem.
I fjor vant Sveinung Bjelland Rikskonsertenes lanseringspris for lovende musikere. Premien er at Rikskonsertene bekoster soloturné på ham i Norge, under tittelen \"Årets unge solist 1999\".
I ungdomsårene spilte han også kornett og fiolin før han bestemte seg for å satse fullt og helt på klaver. At valget falt på piano, hadde både med magefølelse og med instrumentets natur å gjøre. Det å kunne være \"et helt orkester for seg selv\", var forlokkende.

Kveldens dirigent
Kveldens dirigent, Arild Remmereit (36) har vakt oppsikt i utlandet, og listen over orkestre han har dirigert begynner å bli lang.
Han kommer fra Sunnmøre og vokste opp med pop og jazz, men interessen for klassisk musikk vokste fram av flere årsaker - han ble sulten på nye utfordringer og han har vært assistent for Leonard Bernstein under innspillinger i Wien, samt studert hos ham i Santa Cecilia i Roma.
De senere årene har Remmereit bodd i Wien, men som freelance har han oppdrag i mange land, og har 200-250 hotelldøgn i året. Han snakker engelsk, tysk, fransk, italiensk, spansk, portugisisk og russisk.

NRK2 lørdag kl 20.00
Tidligere sendt i NRK1 17.1.99

Bilde (via Scanpix/Internett)
Fra v: Arve Tellefsen, Arild Remmereit og Sveinung Bjelland. (NRK-foto: Ole Kaland)

Egenprodusert musikkprogram
Ved Erik Conders og Rolf Clemens
Programleder Arve Tellefsen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

\0\0\0