Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 13. juli 2003 kl 20.10 Pilot Guides: Tahiti og Samoa

På Gaugins og Heyerdahls øy

Fryktløse Ian Wright på sin første haisommer i Polynesia. (Foto: Pilot Productions)
Fryktløse Ian Wright på sin første haisommer i Polynesia. (Foto: Pilot Productions)
På Tahiti skapte Gaugin sine uforlignelige malerier. Og Heyerdahl ble berømt etter å ha krasjet med Kon Tiki på Raroia-revet like utenfor. Den spretne globetrotteren Ian Wright inviterer til strandhugg på Tahiti og Samoa.

Først blir vi med og ser hvordan kåringen av Mr. Tahiti foregår, deretter tar Ian oss med til Gaugin-museet. Vi overværer også en helt spesiell seremoni: bryllup på tahitisk tilrettelagt for europeere!

Øy-hopping
Det bærer videre til Vest-Samoa med fly, der Ian bor på samoa-vis i et hus som står på påler ute i havet. Øybeboerne dyrker tatovering som en kunstart, og etter et besøk hos en tatoveringskunstner tar Ian oss med på et skikkelig samoansk party med sang og dans.

Mellom>Mer om serien
Hver søndag i hele sommer blir det gjensyn med serien Pilot Guides der Ian Wright, Megan McCormick, Justine Shapiro og Estelle Bingham tråkler seg verden rundt.

På sin særegne og morsomme måte tar de unge ryggsekk-reporterne oss med til Kina, California, Georgia og Armenia, Tyskland, de greske øyer, Tunis og Libya, Nord-Italia, Polynesia, Portugal, Australia, Skottland og Venezuela.


Innkjøpt program fra Pilot Productions
Originaltittel: Pilot Guides – The New Ultimate Travel Guide Series
Produksjon: Pilot Film and TV Productions
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57