Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 2. februar 2005 kl 20.35 Pilot Guides: Shopping i Dubai og Marrakesh

Eksotiske markeder

Megan McCormick tar oss med på shopping i Dubai og Marrakesh.

I hjertet av den Persiske gulf ligger Dubai, en av verdens yngste og mest kosmopolitiske byer. På denne tiden av året (januar – februar) havner Megan midt i Dubai Shopping Festival.

Mange tror at Dubais enorme inntekter stammer fra oljen, men det er feil. Bare 7 prosent av bruttonasjonalproduktet er fra oljen, mens langt den største andelen kommer fra handel med andre varer.

Kaftan og haut couture
I souk-en, de endeløse smugene i Marrakesh der byens smeder hamrer ut skulpturer og andre gjenstander, suger Megan inn luktene og musikken. Hun befinner seg i en av Marokkos travleste handelsbyer.

Garvere og lærarbeidere selger sko og vesker i de mest briljante farger. Og her er tredreiere som tilbyr møbler og vevere med tepper.

Marrakesh er i tillegg et sentrum for moter, og Megan beundrer jentene på catwalken, kledd i kombinasjoner av kaftan og haute couture.

Mer om serien
Pilot Guides byr på noen av de samme ledsagerne som i tidligere serier fra Pilot Film & TV Productions – og nå har de med seg handlebag! Selvsagt blir det mye kultur og interessante folk også.

På handlelisten står Bangkok, Berlin, Dubai, Firenze, Hong Kong, London, Los Angeles, Marrakesh, Mexico City, Miami, Rio, Singapore og Wien. Reisekamerater er Megan McCormick, Estelle Bingham, Lucille Witney og KT Comer.

Britisk dokumentarserie (2002)
Originaltittel: Pilot Guides Bazaar
Produsert av: Pilot Film & TV Productions
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

LENKER
  • Les mer