Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 29. juni 2000 kl 19.30 Billetten

Billetten (ttv)


Seriestart!
NRK1 torsdag 29. juni kl 19.30
Billetten (1:8)

Astrid Versto og Knut Vollebæk først ut på tur

Med Café Rampa på Hommelvik stasjon som utgangspunkt inviterer stasjonsmester og programleder Viggo Valle til en ny omgang med den populære reisespørreleken \"Billetten\".
Åtte torsdager i sommer drar deltakerne ut på spennende fantasireiser i inn- og utland, der målet er mestermøtet 17. august.

De første kunnskapsrike deltakerne som ankommer stasjonen med toget, er tidligere utenriksminister Knut Vollebæk, NRK-journalist og påtroppende informasjonsdirektør i Norad, Astrid Versto, og forfatterlaget Anne B. Radgde og Jon Michelet.

\"Billetten\" ble lansert i fjor som en sommerlig underholdningsserie. Det er en slags fjernsynsversjon av radioens suksessprogram \"Påskelabyrinten\", der Viggo Valle er programleder.

Utslagsmetoden
Nytt av året er at man legger opp til den såkalte \"utslagsmetoden\". Det vil si at det laget som går av med seieren i første program, møter utfordrerlaget i neste program. Til slutt blir det et mestermøte mellom vinnerlaget i program sju og vinnerne fra i fjor; Gunda Rylandsholm og Svein Olav Ludvigsen.

Ved hjelp av bilder, filmklipp, gjenstander og andre nyttige opplysninger skal deltakerne finne fram til interessante reisemål spredt over hele verden. Ved siden av reisepenger som belønning for gode svar får alle lagene premie i form av en togreise med NSB. Men den lengste turen og hovedpremien, den er det bare vinnerlaget som får billetter til...

Deltakere:
Program 1: Knut Vollebæk og Astrid Versto
\"Forfatterlaget\" Anne B. Ragde og Jon Michelet
Program 2: Vinnerlaget fra program 1
Anne Thidemann og Audun Svartdal
Program 3 Vinnerlaget fra program 2
Anne Kathrine Slungård og Hermod Larsen
Program 4 Vinnerlaget fra program 3
Aina Holst og Sigbjørn Johnsen
Program 5 Vinnerlaget fra program 4
Hilde Wøhni Joakimsen og Carsten O. Five
Program 6 Vinnerlaget fra program 5
Kristin Vindsetmo og Ragnvald Seierstad
Program 7 Vinnerlaget fra program 6
Marit Andreassen og Frode Alnæs
Program 8 \"Mestermøte\"
Vinnerlaget fra program 7
Mesterlaget fra i fjor: Gunda Rylandsholm og Svein Olav Ludvigsen

NRK1 torsdag kl 19.30

Bilde
Med Café Rampa som utgangspunkt sender \"stasjonsmester\" Viggo Valle deltakerne ut på fantasireiser i inn- og utland i den populære reisespørreleken \"Billetten\". (Foto: Scanpix/Gorm Kallestad).

\"Stasjonsmester\" Viggo Valle er både programleder og eneveldig dommer i årets utgave av den sommerlige reisespørreleken \"Billetten\". (Foto: Scanpix/Gorm Kallestad).

Bilde
Knut Vollebæk (f.v.) og Astrid Versto tester sine geografikunnskaper i det første programmet i sommerens store reisespørrelek \"Billetten\". Konkurranse får de fra Anne B. Ragde og Jon Michelet.

Egenprodusert fra NRK Sør- Trøndelag
Programleder og dommer: Viggo Valle
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123