Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 7. april 2004 kl 19.45 Med sjel og særpreg: Aslak dansar

Energibunten fra Vinje i Telemark

Aslak Høgetveit i lystig lag med programleder Andreas Lunnan under opptakene i Telemark. (Foto: NRK)
Aslak Høgetveit i lystig lag med programleder Andreas Lunnan under opptakene i Telemark. (Foto: NRK)
Gjennom et langt, aktivt og rikt variert liv har energibunten Aslak Høgetveit (91) engasjert seg over en bred skala innenfor kultur og samfunnsliv. Derfor omtales han som danseren, kvederen, fortelleren, spelemannen, læreren, tradisjonsbæreren, målmannen, idrettsmannen, kjøgemesteren - og folkeopplysningsmannen.

I tv-portrettet - som Sverre Krüger og Andreas Lunnan har laget - presenteres denne kulturpersonligheten gjennom både fortid og nåtid, ut fra hans operasjonsbase, slektsgården Høgetveit.

Det vises glimt fra hans allsidige innsats på mange områder, og vi møter personer og miljøer som gjennom lange tider har kunnet nyte godt av hans kunnskap, ferdigheter og inspirasjonsvilje.

Vi møter fortelleren Aslak Høgetveit, som er en av de få som er i stand til å formidle eventyret gjennom en levende tradisjon. "Draumkvedet" - med sine 52 vers - har en sentral plass på hans repertoar, og Høgetveit tar oss med til den gamle kommunestyresalen i Rauland der scener fra dette visjonsdiktet pryder veggene.

NRK1 onsdag 7. april kl. 19.45: Med sjel og særpreg
Produsert for NRK1 av Program RIKS, Trondheim
Programansvarlige. Andreas Lunnan og Sverre Krüger
Presse: Erik Bull , mob 99 59 97 60