Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 19. oktober 2009 kl 21.25 Film: Blade

I underverdenen blant vampyrer

Blade (Wesley Snipes) er halvt menneske og halvt vampyr, men går inn for å redde menneskeheten (Foto: B. Talamon/ New Line Cinema)
Blade (Wesley Snipes) er halvt menneske og halvt vampyr, men går inn for å redde menneskeheten (Foto: B. Talamon/ New Line Cinema)
I underverdenen regjerer vampyrene, stadig på blodtørstig jakt etter mennesker. Deres nådeløse og brutale samfunn domineres av 12 vampyrherrer. De troner som et mafiastyre, men lever bedre på blod enn penger. Makt har de i rikt monn.

De har nemlig infiltrert menneskeverdenen over seg fullstendig. Selv i politiet kan du møte mistenkelig spisse hjørnetenner og en blodig appetitt…

Vampyrenes leder blir skjøvet ned fra tronen og svidd til døde av sin nestkommanderende, Deacon Frost (Stephen Dorff). Frost erklærer seg som hersker over vampyrene idet de forbereder seg på at legenden "The Blood God" skal våkne og lede dem til den endelige seieren over menneskeheten. Men én mann stenger for utsikten til det blodige paradiset – Blade (Wesley Snipes).

Blades mor ble bitt av en vampyr før sønnen kom til verden. Derfor er han halvt menneske og halvt vampyr. Egenskapene hans er også tveegget. Han tåler dagslys og hvitløk som et menneske, i tillegg har han vampyrenes styrke og blodtørst. Ved hjelp av et spesielt serum unngår Blade å bruke mennesker som tørsteslukker. Men serumet er i ferd med å miste kraften. Blade blir svakere for hver dag og begynner å hige etter blod. Redningen dukker opp i form av en spesialist på blodsykdommer, Karen Jensen (N’Bushe Wright).

Blades rastløse jakt på vampyrer når klimaks idet han slår seg fram til selveste Deacon Frost, som med morbid fryd venter på at "The Blood God" skal vise sitt mektige åsyn. Blade må kjempe sin hardeste kamp. Hvis han taper blir menneskeheten lagt under vampyrenes åk for alltid…

Fra tegneserie til film
"Blade" fikk først liv som tegneseriefigur. Marvel Comics, med blant andre Hulken og Edderkoppen på samvittigheten, presenterte Blade i "Tomb of Dracula" i 1973. Siden fikk han en større og større rolle på papiret, og det faktum at han er en av de få svarte superheltene fikk filmprodusenten Peter Frankfurt til å fatte interesse.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk spillefilm fra 1998
Originaltittel: "Blade"
Regi Stephen Norrington
I rollene: Wesley Snipes, Stephen Dorff, Kris Kristofferson og N’Bushe Wright
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900