Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. februar 2003 kl 18.00 Gnottene

Den hemmelige klubben

Kaisa (foran) har laget en hemmelig klubb sammen med Sampler. De vil ikke ha de andre to gnottene med. (Foto: Espen Røst)
Kaisa (foran) har laget en hemmelig klubb sammen med Sampler. De vil ikke ha de andre to gnottene med. (Foto: Espen Røst)
Kaisa og Sampler har startet en hemmelig klubb som Stella og Tander ikke får være med i. De er for små, mener de, klubben er nemlig bare for store gnotter.

Kaisa og Sampler ”konspirerer” og styrer fælt i dag. De skriver opp ting i en egen protokoll og kaller det ”gnattaloggisering”. De systemfører alt som finnes i grotten, og målet er å vinne en pris. Kaisa og Sampler har nemlig laget en hemmelig klubb som de to andre gnottene ikke får være med i. Stella og Tander føler seg utenfor og grubler på hvordan de også kan få mulighet til å vinne utmerkelsen.

Om serien
Gnottebarna heter Stella, Tander, Sampler og Kaisa. De bor i en hule, og her må de være helt til de blir voksne. I hulen har gnottene det fint. Her holder de kontakten med resten av gnotteverdenen gjennom blant annet gnotteposten. Gnottebarna sender også et brev hver måned – gnulebrevet - der de forteller hvordan de har det i grotten sin.

Hver av gnottene har sin særegne personlighet. Én er sjenert, én samler på lyder og masse annet rart, én er en drømmer og minstemann er familiens sjarmtroll. Stemmene til gnottene tilhører noen av Norges mest kjente skuespillere, blant andre. Grethe Kausland, Brit Elisabeth Haagensli, Dennis Storhøi, Jannike Kruse og Lars Mjøen. Figurene er over to meter høye, og inni draktene er det akrobater fra Kenneth Deans tropp. Gnottene hopper, spretter, synger og danser. Hver dag har de ”gnottastikk” til heftig popmusikk som sikkert får fart på ungene foran tv’n!

Draktene er designet av Johnny Carlsen, en Hamar-kunstner, og produsert av EFFECTSTUDIO i Stockholm. De har også hentet inn eksperthjelp fra Jim Henson Productions.

Serien er rettet mot barn 4-8 år.

Barne-TV-serie
Produsent: Nordmagi a/s, nordmagi@nordmagi.com
Produksjon: Fabelaktiv as, Executive Producer Bjarte Ytre-Arne, bjarte.ytre-arne@fabelaktiv.no, 62 53 58 19
Instruktør/kunstnerisk leder: Kenneth Dean
Medvirkende (stemmer): Brit Elisabeth Haagensli, Grethe Kausland, Jannicke Kruse, Aksel Hennie, Lars Mjøen, Dennis Storhøi.
Pressekontakt:Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364, evt. Nordmagi ved Karoline Høver Lunde, tlf. 23 04 27 48, karoline.hover.lunde@nrk.no