Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 12. september 2010 kl 20.05 Mesteren og Margarita

Mesterens historie


Mesteren har oppsøkt Bezdomnyi på institusjonen, og Bezdomnyi lytter til mesterens historie.

Mesteren forteller at han en gang skrev en roman om Pontus Pilatus som ble dårlig mottatt, noe som gjorde ham deprimert og desillusjonert.

Deler skjebne
Margarita, kvinnen Mesteren har forelsket seg i, og som er selve grunnen til at han klarte å fullføre boken, tør ikke la ham være alene etter nederlaget med romanen. Hun bestemmer seg for å forlate mann og hjem for å komme og bo med Mesteren, men før hun rekker å flytte inn blir mesteren arrestert, og ender opp på et mentalsykehus.

Hode på avveie
På varieteteatret er kaoset fortsatt ikke ferdig. Politiet ankommer for å inspisere stedet, men finner intet mistenkelig. Så dukker Behemoth opp, og det blir ny furore. Da Berlioz skal begraves, oppdages det at forfatterens hode har forsvunnet.

Om serien
Denne adapsjonen av en den verdenskjente romanen "Mesteren og Margarita" kombinerer Moskvas yrende liv på 30-tallet med mystiske karakterer og atmosfære, kjærlighet og tragedie, Gud og djevelen - og evige filosofiske spørsmål.

På 1930-tallet gjestes Moskva av Satan selv, forkledd som Woland, en "magiker" av ukjent opprinnelse. Woland ankommer byen med et merkelig følge som inkluderer betjent Fagotto kledd i et grotesk antrekk, Behemoth - en skøyeraktig, skyteglad og pratsom katt, Azazello - en leiemorder med hoggtenner, den bleke Abadonna med sitt drepende blikk samt heksen Gella.

Mesteren er en bitter mann. Hans historiske roman om Pontus Pilatus er blitt refusert, og på grunn av dette snur Mesteren ryggen til alt i den virkelige verden, inkludert hans hengivne kjæreste Margarita.

Margarita får så et tilbud fra djevelen; hun skal få innvilget et ønske hvis hun går med på å bli forvandlet til en heks på hans store midnattsball.

Russisk dramaserie fra 2005 i ti episoder
Basert på Mikhail Bulgakovs klassiske roman ved samme navn
Originaltittel: Мастер и Маргарита (Master & Margarita)
Regissert av: Vladimir Bortko
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, 41 42 88 00
TV-seere kan kontakte: Publikumsservice 815 65 900