Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 16. april 2009 kl 19.55 Pakket og klart

Jorda rundt på billigbillett

Nadia Jebril reiser jorda rundt, med opphold blant på paradisøya Fiji. (Foto: Daniel Fallde, SVT)
Nadia Jebril reiser jorda rundt, med opphold blant på paradisøya Fiji. (Foto: Daniel Fallde, SVT)
Den svenske reiseserien "Pakket og klart" byr denne gang på godbiter fra alle verdenshjørner. I det første av seks programmer blir vi med på en eventyrlig reise jorda rundt, med opphold i San Fransisco, Hawaii, Fiji, New Zealand og Bangkok.

Programleder Nadia Jebril har skrapt sammen 16.000 svenske kroner til sin jorda rundt-billett. To og en halv måned har hun tenkt å bruke på reisen med stor R som så mange drømmer om. Her gjelder det å spare på slantene og bo billig, så det blir vandrerhjem og herberger på Nadia.

Fem stopp
I billetten inngår fem stopp på runden rundt kloden. Første opphold blir i San Francisco på den amerikanske vestkysten. De klassiske trikkene, Golden Gate-broen og fengselsøya Alcatraz er noen av attraksjonene her.

På Hawaii besøker Nadia Honolulu og den berømte stranda Waikiki. Men å ligge på stranda er ikke helt i hennes smak. I stedet tar hun flyet over til den mindre og mer genuine øya Maui, der hun bestiger den mektige vulkanen Haleakala.

Videre går reisen til Fiji og deretter til New Zealand. Der besøker Nadia den vulkanske nasjonalparken "Hell’s Gate", der jordskopen er tynnere enn noe annet sted på jorda.

I Bangkok havner Nadia midt oppe i en stor og høytidelig feiring av landets konge. Anledningen er at kong Bhumibol har regjert i 60 år, og det gjør ham til den regenten i verden som har sittet lengst på tronen.

Svensk reiseserie i seks deler
Originaltittel: Packat & klart
Produksjon: Sveriges Television (2008)
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
Hjemmeside: Packat & klart


LENKER
  • Packat & klart