Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. november 2009 kl 19.55 Berulfsens konspirasjoner

Trues vår helse i hemmelige laboratorier

Hva skjer egentlig i de hemmelige forskningslaboratoriene rundt om i verden? spør Berulfsen i kveldens episode. (Foto: Nordisk Film)
Hva skjer egentlig i de hemmelige forskningslaboratoriene rundt om i verden? spør Berulfsen i kveldens episode. (Foto: Nordisk Film)
Hva skjer egentlig i de hemmelige forskningslaboratoriene rundt om i verden? Har de som råder over vår helse, bare rent mel i posen – eller finnes det en hemmelig skruppelløs jakt på penger og makt som er så sterk at vår helse blir ofret?

Mange husker miltbrannhysteriet rett etter 9/11. Plutselig dukket det opp flere postsendinger med miltbrannbakterier hos personer i New York og Washington DC. Flere døde. Var det biologisk terror? Amerikanerne skyldte på muslimske terrorister, men til slutt kom det fram at miltbrannbakteriene stammet fra en gal forsker på amerikanernes eget laboratorium for forsvar mot biologisk krigføring.

Er det noen som bevisst utløser pandemier?
Berulfsen spør om lignende historier skjuler seg bak pandemier, menneskenes usynlige fiende og en ustoppelig og mektig motstander. Mikrober som bakterier og virus søker uten opphør å tilintetgjøre og ødelegge oss mennesker. Men er de også skapt av oss? I så fall av hvem og hvorfor?

Om serien
Torkjell Berulfsen guider oss gjennom en rekke konspirasjonsteorier i denne nye serien. Det blir åtte halvtimer spekket med mystikk, spørsmål og tankespinn.

Norsk Dokumentar 2009
Produsert av Nordisk Film v. Rune Trondsen
Programleder: Torkjell Berulfsen
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes å kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900