Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. februar 1999 kl 23.15 Nattkino: Forbudt kjærlighet

Nattkino: Forbudt kjærlighet (t)

NRK1 lørdag 27. februar kl 23.15
Nattkino: Forbudt kjærlighet

Farlig amerikansk-kinesisk elskov
Det er et enestående kjærlighetseventyr hentet fra virkeligheten vi får se på NRK1 i kveld. Judith Shapiro reiser fra USA i 1979 til en avsidesliggende kinesiske by for å undervise. Hun blir forelsket i en karismatisk studentleder og havner i en farlig situasjon der politikk og kjærlighet kolliderer.
I 1970-årene var det vanlig at amerikanerne gjorde Kinastudier på Taiwan. Judith Shapiro ville gå sine egne veier og søkte lenge for å få en studiesjanse på fastlandet. Dette var på slutten av 70-tallet, etter kulturrevolusjonen, i en periode da forbindelsene mellom USA og Kina var i ferd med å normaliseres.
Til slutt ble Judith tilbudt en lærerjobb ved en høyskole i Hunan, i byen Changsha. Hun var skolens eneste lærer fra den vestlige verden, og til tross for omfattende studier i kinesisk historie var hun helt uforberedt på på kultursjokket. Det vanskeligste ble å måtte følge myndighetenes strenge påbud i ett og alt.

Hemmelig forelskelse
Så skjer altså det høyst uventede at hun blir forelsket i en av studentene, Liang Heng. De må holde sitt forhold strengt hemmelig av flere grunner. Han er meget intelligent og karismatisk og blir etter hvert leder for en opposisjonell studentgruppe. Da blir situasjonen direkte livsfarlig for de to, og Judith blir utsatt for harde prøvelser.

Hemmelig forhold
Heng og Shapiro har i ettertid begge utgitt en rekke bøker og artikler om sine erfaringer fra Kina. En av Shapiros artikler ble trykket i New York Magazine under tittelen \"The Rocky Course of Love in China\", og det var den som vekket produsenten Tristina Rainers interesse for å lage en film om denne historien.
Melissa Gilbert, som ble kjent på 70-tallet i serien \"Huset på prærien\", spiller Judith, mens Liang Heng blir spilt av Robin Shou. Filmen er i sin helhet innspilt i Hongkong.
NRK1 mandag kl 23.15

Bilder (elektronisk via NTB/Data-tv/Internett)
Ukens mandagsfilm handler om den forbudte kjærligheten mellom amerikanske Judith Shapiro (Melissa Gilbert) og kineseren Liang Heng (Robin Shou).

Melissa Gilbert, kjent som barnestjerne i serien \"Huset på prærien\", spiller Judith i \"Forbudt kjærlighet\".
Den kinesiske studentlederen Liang Heng (Robin Shou) innleder et farlig forhold til den amerikanske lærerinnen.

Amerikansk film fra 1990
Produksjon: Warner Bros.
Originaltittel: Forbidden Nights
I rollene: Melissa Gilbert, Robin Shou og Victor K. Wong
Regi: Waris Hussein
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51