Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 8. juni 2003 kl 21.00 Niern: Niern: Bound

En morderisk trekant

Gina Gershon og Jennifer Tilly setter nesten kinolerretet i brann i denne meget dyktig lagde filmen med en feminin vri på det tradisjonelle gangsterdramaet. Den tredje personen i dramaet er Joe Pantoliano.

Corky (Gina Gershon) er nylig blitt løslatt fra fengslet
etter å ha sonet en dom for tyveri. Hun får jobb i et leilighetskompleks som en slags vaktmesterassistent. Leilighet følger med jobben.

Violet (Jennifer Tilly)lever det søte liv. Hun bor sammen med mafiahåndlangeren Ceasar (Joe Pantoliano)som bestyrer en nattklubb og har flust med penger. Likevel vil Violet ut av forholdet fordi hun ikke lenger holder ut å være Ceasars leketøy. Dessuten avskyr hun all den volden som skjer rundt henne.

Corky og Violet møtes helt tilfeldig i heisen og tenner straks på hverandre. De innleder et seksuelt forhold, selv om de vet at det kan koste dem livet.

Pengene eller livet
En dag når Ceasar midlertidig skal gjemme unna to millioner dollar, ser Violet sin store sjanse til å komme seg unna. Hun betror seg til Corky, og sammen legger de en dristig plan.

Men tingene går ikke helt som de hadde planlagt. Planen faller langsom fra hverandre. Og Corky og Violet kjemper ikke lenger for pengene, men for livet.

Amerikansk spillefilm fra 1996
Originaltittel: Bound
Regi: Larry og Andy Wachowsk
Med bl.a. Jennifer Tilly, Gina Gershon, Joe Pantoliano
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53