Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. februar 2006 kl 22.20 Med hjartet på rette staden

En fremmed kom med toget

Med hjartet på rette staden: Staben på politikammeret i Aidensfield, sentrum for handlingen i
Med hjartet på rette staden: Staben på politikammeret i Aidensfield, sentrum for handlingen i "Med hjartet på rette staden".
En vanligvis begivenhetsløs tur med toget til Aidensfield utvikler seg til noe høyst dramatisk. En middelaldrende, mannlig passasjer blir slått ned og tilsynelatende kastet av toget uten frakk og jakke.

David som er ute og kjører drosje, finner mannen inntil jernbanelinjen ute på heden. Han tar den halvt bevisstløse mannen med til doktor Liz.

Mannen kan ikke redegjøre for hva som har hendt. Overbetjent Merton synes han virker lite overbevisende og mistenker at det hele er satt i scene for å dekke over noe annet.

Gutten fra ungdomsfengslet
Steve forfølger toget. Han klarer å få togføreren til å stoppe før neste stasjon, og en gutt stikker av fra toget. Steve setter etter ham, tar ham igjen og legger ham i bakken. På politikammeret nekter gutten for å ha gjort noe galt, men Steve finner fort ut at han har rømt fra et ungdomsfengsel og heter Tommy Grant.

Politiet klarer imidlertid ikke å identifisere mannen som ble kastet av toget. Var det Tommy som slo ham og kastet ham av?

Doktor Liz sier at retroaktivt hukommelsestap er ganske vanlig ved slag mot hodet, og at mannen ventelig ikke vil kunne redegjøre for hvem han er på minst et døgn ennå.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette
dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk dramaserie (2004)
Originaltittel: Heartbeat (sesong 13)
Kveldens episode: "Strangers on a train"
Produsert av: Yorkshire Television
Med: James Carlton, Aislin McGuckin, Duncan Bell, Derek Fowlds, William Simons, Geoffrey Hughes, Tricia Penrose
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Mer om serien: