Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 6. desember 2002 kl 22.20 Bokbadet

Paulo Coelho brasiliansk suksessforfater

Den brasilianske suksessforfatteren Paulo Coelho er gjest i Bokbadet i kveld (Foto: Ola Thorset/ Scanpix)
Den brasilianske suksessforfatteren Paulo Coelho er gjest i Bokbadet i kveld (Foto: Ola Thorset/ Scanpix)
Paulo Coelho er en av verdens mest leste forfattere i dag. Han har solgt over 32 millioner bøker, og den mest berømte romanen, ”Alkymisten” fra 1988, lå på topp i 29 land. Coelhos nyeste bok, ”Djevelen og frøken Prym”, foreligger nå på norsk, og det er den det handler om i Bokbadet i kveld.

En fremmed ankommer den lille byen Viscos i Frankrike. Han er skjeggete og ustelt, men bærer på en sekk med elleve gullbarrer. Han ledsages av djevelen. Den fremmede bærer med seg en traumatisk fortid. Indirekte var han moralsk medskyldig i drapet på sin kone og tre barn. Han kommer til den lille byen for å sette befolkningen på prøve, og for å få svar på spørsmålet som konstant piner ham: Er mennesker essensielt gode eller onde?

”Djevelen og frøken Prym” er en parabel om kampen mellom det gode og det onde. Den understreker enkeltmenneskets makt og er et tankevekkende uttrykk for at mennesker, i bitterhet over hvordan livet har behandlet dem, kan miste troen på sin opprinnelige godhet, og velge det ondes vei.

Egenprodusert litteraturprogram
Programleder Anne Grosvold
Prosjektleder Ales Ree
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83