Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. juli 2000 kl 22.05 Fakta på lørdag: Grøss og moro - for enhver pris

Fakta på lørdag: Grøss og moro - for enh


NRK1 lørdag 15. juli kl 22.05
Fakta på lørdag: Grøss og moro - for enhver pris

Underholdning for 2,6 milliarder

Fornøyelsesparkene, som skal gi oss det store store adrenalin-kicket, utvider stadig sitt tilbud og sprenger stadig nye grenser. I mai 1999 ble underholdningssenteret Universal Studios i Orlando i Florida utvidet med den filmrelaterte temaparken \"Islands of Adventure\" til 2,6 milliarder kroner. Britisk fjernsyn har fulgt utviklingen og oppbyggingen av verdens største underholdningspark.

I kveldens Fakta på lørdag blir vi med på en spennende og spektakulær rundtur i parken, der parkeringsplassene er så store at de er synlige fra månen, og der dinosaurer beveger seg på en egen Jurassic Park-øy.

Det var med tanke på å tilfredstille filminteressertes nysgjerrighet, at filmselskapet Universal åpnet underholdningssenteret Universal Studios i Orlando i Florida i 1990. Her får publikum en genuin mulighet til å følge innspillingen av filmer og kanskje møte sin favorittskuespiller. Men en nytt prosjekt i senterets regi var allerede under planlegging, og i mai 1999 ble temaparken \"Island of Adventure\" offisielt åpnet.

Parken tilfredstiller en ny kunstform - søken etter den ultimate attraksjon. \"Islands of Adventure\" består av fire opplevelsesøyer som omringer en pittoresk lagune. På en av øynene holder fantastiske dinosaurer til. Vitenskapsmenn har brukt den mest morderne teknologi for å bringe tilbake disse bemerkelsesverdige dyrene, som blinker, puster og beveger seg ved berøring. Dinosaur-øya inviterer til en uforglemmelig og fascinerende reise i jordens historie.

NRK1 lørdag kl 22.05

Bilde
Den største fornøyelsessenteret i verden, Universal Studios i Florida med temaparken \"Island of Adventure\", ser på avstand ut som en svær byggeplass. Men i virkeligheten er det vanvittige berg- og dalbaner som rager opp i lufta.

Britisk dokumentar fra Charlton International
Regi: Richard Blanshard
Pressekontakt i Fakta/Innkjøp: Dag Stian Husby, tlf. 23049346
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123