Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 20. mai 2009 kl 19.55 Folk: Mykland - vegen videre

Brannherjet bygd reiser seg med dans

Mari Mykland Haugås og mannen Geir på dansekurs sammen med resten av bygda før den store dansegallaen. (Foto: Espen Bierud/NRK)
Mari Mykland Haugås og mannen Geir på dansekurs sammen med resten av bygda før den store dansegallaen. (Foto: Espen Bierud/NRK)
For et år siden sto Mari Mykland Haugås og så på at historiens største skogbrann raserte bygda hun var så glad i. Skulle dette være slutten på det vesle samfunnet? Nei, tenkte småbarnsmora som sammen med bygdefolket bestemte seg for å danse seg ut av krisa.

Resultatet ble en kjempedugnad frem mot en stor dansegalla i Mykland – ett år etter brannen. Den første testen på om samhold og dugnadsånd holder - også etter en slik krise.

Bygdefolk på dansekurs
Vi kommer tett på innbyggerne i Mykland og får ta del i deres oppturer og nedturer frem mot dansearrangementet. Vi møter bygdefolk på dansekurs der mange sliter fælt med trinnene og vi får med oss selve finalen – den store dansegallaen, som blir den største happeningen i Mykland noen gang.

Vi blir kjent med det nyinnflyttede paret som mistet nesten hele skogen sin i brannen, men som likevel valgte å bli. Og skolebarna som fikk brent ned lavvoleiren sin, men som nå legger nye planer for området. "Mykland reiser seg" handler om optimisme, samhold og humor i kjølvannet av en katastrofe som ødela enorme skogsområder, truet bygdesamfunnet, tok levebrødet og livsmotet fra en del.

Om serien
Folk er en dokumentarserie bestående av frittstående program som produseres i hele landet. Serien har som mål å vise litt av det store mangfoldet som finnes i det norske samfunn. I en god og hyggelige halvtime møter vi ulike hverdagshelter fra hele Norge – fra entusiastiske dyrepassere til gærne professorer.

Norsk dokumentar (2009)
Programansvarlig: Erik Wiig Andersen
Programredaktør: Oddbjørn Rosnes, tlf 478 15 458
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf 23 04 41 01/975 252 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900