Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. juni 2010 kl 20.25 Med lisens til å glede

50 år med go'biter!


Hilde Hummelvoll har en fornøyelig jobb foran seg i sommer. Hun skal nemlig fråtse i underholdningsavdelingens rikholdige arkiv. Hver lørdag byr hun på en times miks av morsomme og minneverdige klipp fra 50 år med tv-underholdning

Det er ingen enkel jobb å skulle summere opp fem tiår med godt fjernsyn på 11 timer. Hilde Hummelvoll er programleder i studio for denne satsingen som markerer oppladningen til det store 50-årsjubileumet for fjernsynssendinger i Norge 20 august.

Redaksjonen har hatt en vanskelig, men morsom jobb i utvelgelsen. Underholdningsavdelingens nestor fremfor noen, Andreas Diesen, er en mann som husker alt som er verdt å huske av det som har gått på tv. Han har derfor bistått i vurderingen. Ellers har redaksjonen lagt vekt på å vise gjensyn med øyeblikk som folk der hjemme virkelig husker.

Programmene har ingen rød tråd, bortsett fra at man har i hvert program en musikkbolk og en helgeunderholdningsbolk. Her får vi gjensyn med kjente og kjære programmer fra 60-tallet og frem til i dag.

Første program
I premiereprogrammet får vi blant annet se Tande-P. Fra helgeunderholdningssuksessen «Tande på programmet» fra 1992.

Vi går også helt tilbake til 1978 og det minneverdige øyeblikket under Momarkedet der dukken Titten-tei fikk møte musikalstjernen Julie Andrews og selveste kronprinsesse Sonja.

Hvert av programmene er en time langt og skal sendes 11 lørdager fremover.


Egenprodusert underholdning 2010
NRK Underholdningsavdelingen
Programleder: Hilde Hummelvoll
Prosjektleder: Ida Simonsen
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden909 55 364 / 23 04 98 41
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice Publikumssevice, tlf: 815 65 900