Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. november 2001 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Den syngende politimann

Politimannen Nick Rowan (Nick Berry) på plass i Aidensfield, Yorkshire. (Foto: Yorkshire Television Ltd)
Politimannen Nick Rowan (Nick Berry) på plass i Aidensfield, Yorkshire. (Foto: Yorkshire Television Ltd)
Politimannen Nick Rowan, hovedperson i den engelske suksess-serien ”Med hjartet på rette staden”, spilles av popsangeren Nick Berry. I hver episode er det Berry vi hører synge sangen ”Heartbeat”, som også er seriens tittel i England. I denne ukens avsnitt slår Nicks hjerte et ekstra slag: På byens politistasjon dør en innsatt i fyllearresten, og Nicks kollega Mike blir suspendert fra jobben på grunn av hendelsen.

De magiske tonene fra klassiske 60-tallslåter utgjør en del av resepten for den enorme suksessen til serien ”Med hjartet på rette staden” (Heartbeat). Serien har nå gått 10 sesonger i England og er den mest populære noensinne. Selve gjennomgangsmelodien ”Heartbeat” har en mye lengre historie enn tv-serien. CDene ”Heartbeat – Music from The Yorkshire TV Series” finnes også å få kjøpt i musikkforretningene, og den første platen i rekken åpner selvsagt med Nick Berry i ”Heartbeat”.

Buddy Holly-riff
Grunnen til at litt eldre seere drar kjensel på seriens gjennomgangsmelodi, er at den er en nyinnspilling av rocke-legenden Buddy Hollys sang ”Heartbeat”, opprinnelig utgitt i 1959.

”Heartbeat” ble skrevet av Hollys produsent, Norman Petty, men det var Holly selv som fant fram til de kjente riffene på sin Stratocaster-gitar. Disse riffene går igjen på Nick Berrys hit fra 1992. På hitlistene lå Berrys ”Heartbeat” flere uker i teten, med 2. plass som beste plassering. Nick Berry synger også på enkelte av de øvrige ”Heartbeat”-CDene, bl.a. Monkees-klassikeren ”Daydream Believer”.

Mer om serien
Den britiske serien ”Med hjartet på rette staden” (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen er politimannen Nick Rowan som forlot storbylivet i London sammen med sin kone Kate for å leve i roligere omgivelser på landsbygda. Nå er Nick blitt alene med datteren Katie etter at hans elskede kone døde. Men med god hjelp og oppmuntring fra Kates tante Eileen begynner Nick igjen å ta del i landsbylivet. Hans lille datter Katie er blitt en livlig unge, og Nick har funnet kjærligheten på nytt i den vakre lærerinnen Jo. De to er nå blitt ektefolk.

“Med hjartet på rette staden” er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 7, episode 17)
I rollene: Bl.a. Nick Berry, Derek Fowlds, Bill Maynard, Juliette Gruber
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilder
1. Nick Berry i rollen som politimannen Nick Rowan. (Foto: Yorkshire Television Ltd)
2. Politimannen Nick Rowan (Nick Berry) på plass i Aidensfield, Yorkshire. (Foto: Yorkshire Television Ltd)