Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 28. januar 2010 kl 20.15 Krafttaket

Miljøvennlig chartertur

Familien Becher fra drammen kjemper mot en familie fra Oslo om hvem som klarer å leve mest mulig miljøvennlig i seks uker. Foto: NRK
Familien Becher fra drammen kjemper mot en familie fra Oslo om hvem som klarer å leve mest mulig miljøvennlig i seks uker. Foto: NRK
Bli med og se om familien Becher og familien Semb klarer lever miljøvennlig når de reiser på sydenferie.

Det er tid for ferie, men blir de gode klimavanene lagt igjen hjemme i Oslo og i Drammen? Klarer man å si nei når noen lokker med jetski og andre feriefristelser?

Duell i sanden
I duellen på Gran Canaria graver barna ned foreldrene i sanden. Det blir dramatisk når Marcela i drammensfamilien kjemper tappert mot bølgene og gir alt i svømmeduell mot familien fra Oslo Vest. Til sist kårer en lettkledt jury hvilken familie som har laget det fineste sandslottet.

Om serien
Familien Semb og familien Becher konkurrerer om hvem som kan leve mest miljøvennlig i seks uker. Hele familien må samarbeide når klimatroppene stikker kjepper i hjulene for deres daglige forurensning – bokstavlig talt. Bilhjulene låses, lysene slukkes – og er det mulig å overtale en ung jente fra Oslo vest å handle klærne sine på bruktbutikken?

Programleder er Elin Ruhlin Gjuvsland.

Produsert av Mediacircus AS
Prosjektleder NRK: Ida Scheie
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 924 038 73 / 230 445 76
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, 815 65 900