Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. november 2004 kl 21.30 Det svakeste ledd

Flaks i uflaks


De fleste forbinder tallet 13 med uflaks og ulykke. For én av deltagerne i Det svakeste ledd vil det derimot bety lykke, for vedkommende vil gå av med seieren og sikre seg en pengesum i det 13. programmet i rekken. Men hvem blir det, og hvor mye?

Premierekorden så langt i Det svakeste ledd er 75 000 kroner. I teorien kan man vinne inntil 200 000 kroner, men da er man avhengig av gode motspillere, å fatte de riktige avgjørelsene til rett tid og ikke minst en god porsjon flaks. Hvem har turen med seg i kveld?

Tre menn og fem kvinner kjemper om seieren. Det er henholdsvis Kjetil Samuelsen fra Gvarv i Telemark, Kaj-Tore Nilsen fra Tromsdalen og Roar Grøtting fra Trondheim, Gunhild Angen fra Inderøy, Runa Kristin R. Øvland fra Tromsø, Inger Christensen fra Egersund, Signe E. Heimdal fra Son og Ragnhild Paalsrud fra Oslo.

Om serien
I Det svakeste ledd konkurrerer åtte deltagere om å vinne penger. Konkurransen er delt inn i runder, og etter hver runde stemmer deltagerne over hvem de mener er det svakeste ledd. Personen som får flest stemmer, må forlate konkurransen. Til slutt er det to igjen i en finale. Vinneren får alle pengene de har klart å samle, taperne ingenting.

Deltagerne må selvsagt kunne svare på vanskelige spørsmål, håndtere tidspress og krav om prestasjoner fra de man spiller sammen med. Men i tillegg bør de være forberedt på svært direkte evalueringer av innsatsen.

- Det er utrolig at så mange nordmenn frivillig melder seg på til en omgang verbal juling, sier programleder Anne Grosvold.

Produsert av NRK Underholdning (2004)
Programleder: Anne Grosvold
Prosjektleder: Åse Marie Bendiksen
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41/92 01 55 79,

Vises også i Nett-TV.