Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 24. mai 2002 kl 15.05 Prinsessebryllupet

Neste par ut!

Ingvild Bryn, Anne Baggethun og Bjørn Stuevold. (Foto: Ned Alley, Scanpix)
Ingvild Bryn, Anne Baggethun og Bjørn Stuevold. (Foto: Ned Alley, Scanpix)
NRK1 blir tv-kanalen for alle som vil oppleve prinsesse Märtha Louise og Ari Behns bryllup 24. mai på direkten. NRK byr på omfattende sendinger både på ettermiddagen og kvelden, og har eneansvaret for tv-bildene fra vielsen i Nidarosdomen og festen i Stiftsgården.

Til sammen sender NRK mer enn fem timer direkte fra prinsessebryllupet i Trondheim. I tillegg vil Dagsrevyen og Kveldsnytt by på mye bryllupsstoff denne kvelden.

Ingvild Bryn blir programleder i tv-studio som NRK bygger opp foran Nidarosdomen, mens Anne Baggethun og Bjørn Stuevold sitter i kommentatorboksen noen meter unna. Utegående live-reportere blir Jon Gelius og Merete Verstad, som vil by på intervjuer og stemningsrapporter fra folkefesten utenfor Nidarosdomen og Stiftsgården.

Bjørn Stuevold og Merete Verstad arbeider ved NRK Tyholt i Trondheim, mens de tre øvrige er nyhetsmedarbeidere i Oslo.

NRK-foto: Anne Liv Ekroll
NRK-foto: Anne Liv Ekroll
Tre timers ettermiddagssending
Første del av NRKs bryllupsmaraton går fra 15.05 til 17.55. Her blir det reportasjer, intervjuer og studiogjester, og vi følger bryllupsgjestenes ankomst til kirken og den kongelige prosesjonen fra Stiftsgården til Nidarosdomen.

Etter vielsen fra kl. 16.00 til 17.00 følger kameraene brudeparets ferd ned Munkegaten til Stiftsgården, der de hilser folket fra trappen. Kl. 17.55 blir det en pause i sendingen fra Trondheim.

Kveldssending
Kl. 19.55 skal vi igjen tilbake til NRKs bryllupsstudio. Her blir det et fyldig sammendrag av vielsen, og direktesendte bilder fra bryllupsfesten på Stiftsgården. Det blir også flere bakgrunnsreportasjer, samtaler med studiogjester og rapporter fra Trondheims gater. H.M. Kongens og brudgommens taler under middagen blir overført direkte.

Etter Detektimen, kl. 22.15, kommer vi til det som nok for mange er kveldens høydepunkt, nemlig brudevalsen. NRK har fått tillatelse til å filme også denne seansen i Stiftsgårdens ballsal. Sendingen fortsetter fram til kl. 23.00 med flere reportasjer og intervjuer.

Øystein Syrstad er programleder i P1. Foto: Ned Alley, Scanpix.
Øystein Syrstad er programleder i P1. Foto: Ned Alley, Scanpix.
NRK Radio
Også NRK P1 sender vielsen direkte, supplert med intervjuer og innslag fra utegående reportere. Øystein Syrstad ved NRK Sør-Trøndelag blir programvert i P1s sending, som går fra kl. 15.00 til 17.30.

Som ekspertkommentator får han med seg Annemor Møst, mangeårig og nå pensjonert hoffreporter i VG.

Prinsessebryllupet vil også prege en rekke av P1s øvrige riksdekkende og regionale sendinger denne dagen.

Internasjonal sending
NRK produserer den internasjonale direktesendingen fra prinsessebryllupet. Foreløpig har tv-stasjoner i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Østerrike og Spania bestilt NRKs produksjon av vielsen. I tillegg vil NRK tilby redigert stoff til bruk i nyhetssendinger via Eurovisjonen.

En prosjektgruppe i NRK har jobbet med bryllupssendingene i lengre tid og koordinerer planleggingen i forhold til Det Kongelige Slott, Trondheim kommune, Utenriksdepartementet og andre samarbeidspartnere.

Personell både fra NRK Marienlyst og distriktskontorene, ikke minst NRK Sør-Trøndelag, blir mobilisert i produksjonen.

Om frontfigurene
Ingvild Bryn – programleder NRK1
er ansatt som journalist i Dagsrevyen. Hun har arbeidet i NRK siden 1984 som nyhetsreporter, vaktsjef og programleder i både radio og tv. Hun var korrespondent i Stockholm i to år og i USA i fire år. Ingvild Bryn har medieutdanning fra Volda og er cand.mag, med fagene norsk og statsvitenskap.

Anne Baggethun – kommentator NRK1
er programsekretær NRKs sentrale nyhetsredaksjon. Hun har dekket kongestoff for NRK i 35 år, både i nyhetene og en rekke egne programmer, og er den NRK-reporteren som har intervjuet flest kongelige. Hun debuterte som reporter under kronprins Harald og Sonja Haraldsens bryllup i 1968.

Bjørn Stuevold – kommentator NRK1
er journalist og producer ved NRKs fjernsynsavdeling i Trondheim, der han for tiden arbeider med dokumentarproduksjoner. Han har bakgrunn som journalist og redaktør både i aviser og i NRK. Har vært i NRK i snart ti år, med avbrekk for en periode som utviklingsredaktør i Dagbladet med ansvar for prosjekteringen av Magasinet.

Jon Gelius – reporter NRK1
har bred erfaring som nyhetsreporter, programleder og vaktsjef i Dagsrevyen og som programleder bl.a. i NRKs valgsendinger og aktualitetsmagasinet Sommeråpent. Jobber med et bredt spekter av nyhetssaker innenfor samfunnsliv, økonomi og politikk og var livereporter på Slottsplassen under kronprinsbryllupet .

Merete Verstad – reporter NRK1
arbeider i nyhetsredaksjonen ved NRK Sør-Trøndelag som reporter og programleder i både radio og fjernsyn. Hun er cand.mag med fagene norsk, statsvitenskap og sosialøkonomi. Før hun kom til NRK Sør-Trøndelag i 1990, arbeidet hun i nærradio i Trondheim og i NRK P1s nyhetssending ”Her og nå”.

Øystein Syrstad – programvert NRK P1
arbeider som programleder og reporter i Midtnytt og i distriktsradioen. Han er utdannet adjunkt og jobbet som lærer og avisjournalist før han kom til NRK i 1991. Han har arbeidet i NRK Sør-Trøndelag mesteparten av tiden, men har også vikariert som programleder i ”Her og nå” i et par perioder.

Pressekontakt:
Helene Amlie, tlf. 23 04 77 51 / 95 10 02 99


LENKER
  • Prinsessebryllupet på nrk.no 
  • Hovedpunkter i tv-sendingene