Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 24. mars 2009 kl 19.55 Landeplage

Utilgivelig fengende

I kveldens episode skal Ravi finne ut hvorfor akkurat Lene Marlins «Unforgivable Sinner» har blitt stående som en funklende stjerne på den norske låthimmelen. (Foto: Dinamo)
I kveldens episode skal Ravi finne ut hvorfor akkurat Lene Marlins «Unforgivable Sinner» har blitt stående som en funklende stjerne på den norske låthimmelen. (Foto: Dinamo)
I kveldens program tar Ravi opp jakten for å finne ut hvorfor Lene Marlins «Unforgivable Sinner» fortsatt er med oss.

Lene Marlin ble oppdaget sommer 1997 av NRK Troms. Da den daværende Virgin-sjefen Per Eirik Johansen hørte en demo, fløy han sporestreks til Tromsø og signerte platekontrakt med den unge jenta.

Mystisk image
Låta som utløste det hele var selvfølgelig "Unforgivable Sinner". Den ble kåret til årets låt under Spellemannprisen 1998 etter å ha ligget 17 uker på VG-lista, åtte av dem på topp. Året etter vant Lene MTV-Europes pris som beste artist.

Men hva gjør at "Unforgivable Sinner" er blitt stående? Er det på grunn av den internasjonale suksessen? Er det Lene Marlins mystiske ungjente-image, selve produksjonen av låta, eller fordi teksten er såpass åpen for fortolkninger?

Under sin lekne jakt etter svar, oppsøker Ravi blant andre Lene Marlin, Per Eirik Johansen (platebransjemann), Brita Møystad Engseth (filmkritiker), Erik Poppe (filmregissør), Stian Carstensen (spellemann) og Wolfgang Plagge (klassisk pianist og komponist).

Forblir en hit
Hvert år blir det skrevet tusenvis av nye låter. De fleste dør hen uten større oppmerksomhet. Noen blir en hit når de kommer, og toner sakte ut. Men innimellom dukker det opp hitlåter som forblir hitlåter – som nye generasjoner tar til seg som sine egne. Og det er den statusen som gjør dem til landeplager.

Produsert av Dinamo (2008)
Produsent: Ingar Kristiansen
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf 901 83 838
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900