Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 30. august 2007 kl 22.00 Niern: Agnes og hans brødre

En familie utenom det vanlige

De tre brødrene Tschirn: Hans-Jörg (Moritz Bleibtreu), Agnes (Martin Weiss) og Werner (Herbert Knaup) (Foto: Bavaria Film Int.)
De tre brødrene Tschirn: Hans-Jörg (Moritz Bleibtreu), Agnes (Martin Weiss) og Werner (Herbert Knaup) (Foto: Bavaria Film Int.)
"Agnes og hans brødre" er en underholdende satire om de tre Tschirn-brødrene. Filmen er et portrett av en familie langt unna A4-formatet.

Den yngste broren Martin (Martin Weiss) falt pladask for en amerikansk motedesigner, og forlot ikke bare kone og barn, men lot seg også kjønnsoperere og skifte navn til Agnes.

Hans-Jörg (Moritz Bleibtreu), som har det med å snike seg inn på bibliotekets dametoalett for å spionere, søker hjelp for sin sexavhengighet. Han legger for øvrig all skyld på faren Günther (Vadim Glowna) som han nekter å besøke.

Den eldste broren Werner (Herbert Knaup) er en vellykket politiker som egentlig burde ha det ganske bra, men hjemme står problemene i kø. Hans kone Signe (Katja Riemann von Rosenstrasse) avviser alle hans ekteskapelige tilnærmelser. Det virker som om hun har et unaturlig forhold til sønnen Ralf (Tom Schilling), som bruker mye av tiden på å videofilme alle farens ydmykelser.

Om filmen
"Agnes og hans brødre" er skrevet og regissert av Oskar Roehler, og ble valgt ut av The Museum of Modern Art and the Film Society of Lincoln Center til å komme med i 2005-utgaven av "New Directors/New Films".

Filmen er sendt tidligere.

Tysk drama (2004)
Originaltittel: "Agnes und seine Brüder"
Med Martin Weiss, Moritz Bleibtreu, Herbert Knaup, Katja Riemann von Rosenstrasse, Tom Schilling, Vadim Glowna
Regi: Oskar Roehler
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78