Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 18. april 2008 kl 22.10 Detektimen: Kalde spor

En seriemorder slipper ut

Peter Boyd (Trevor Eve, lengst t.v.) og de andre på teamet etterforsker en sak i et kondemnert barnehjem. (Foto: BBC Worldwide)
Peter Boyd (Trevor Eve, lengst t.v.) og de andre på teamet etterforsker en sak i et kondemnert barnehjem. (Foto: BBC Worldwide)
James Jenson ble betegnet som et psykiatrisk kasus av ekspertene da han kom i søkelyset for tre mord for 20 år siden. Han var den gang uegnet for rettergang og endte opp som langtidspasient på et psykiatrisk sykehus. Straks han slipper ut, begynner ting å skje i forbindelse med den gamle saken.

Førsteinspektør Boyd får det travelt da lommebøkene til de tre mordofrene dukker opp etter at Jenson er utskrevet. Hvem i all verden er det som har sendt lommebøkene anonymt til enken etter en av de drepte?

Doktor Rivelli
En annen mistenkt i forbindelse med mordene for 20 år siden var dr. Bruno Rivelli. Han drev et barnehjem hvor også Jenson bodde, men forhørene av Rivelli ble den gang stanset fordi Jenson tilsto.

Like etter gjennopptakelsen av etterforskningen får Jenson en pakke. Dr. Rivellis sønn Ricardo tror seg usett, men blir observert da han overleverer den.

To skritt fram, ett tilbake
Etter at Jenson har besøkt den kondemnerte bygningen der han vokste opp på dr. Rivellis barnehjem og siden bodde, er teamet vitne til at Jenson gir pakken tilbake til Ricardo. Den er full av penger.

Stillstand og initiativ
Boyd som nå er kraftig frustrert pga. stillstanden i etterforskningen, bestemmer seg for å fortelle Jenson om lommebøkene. Overfor Jenson antyder Boyd også at lommebøkene er brukt for å stemple ham. Men ikke alle i teamet er enig i Boyds avgjørelse…

Om serien
Den kritikerroste BBC-serien "Kalde spor" (Waking the Dead) er blant Storbritannias mest populære serier og vant den internasjonale Emmy-prisen for beste dramaserie i 2004.

Utviklingen innen kriminalteknikk og psykologisk analyse har i vår tid revolusjonert politiets etterforskningsmetoder. Etterforskerne kan gjøre gjennombrudd i saker som har ligget uløst i tiår. Når nye vitenskapelige landevinninger og opplysninger muliggjør det, vil spesialgruppen for uløste kriminalsaker gjenåpne etterforskningen. Enheten har sitt hovedkvarter i London.

Foruten førsteinspektør Peter Boyd, spilt av Trevor Eve, består spesialenheten av psykologieksperten av Grace Foley (Sue Johnston), patologen Eve Lockhart (Tara FitzGerald) samt etterforskerne Spencer Jordan (Wil Johnson) og Stella Goodman (Felicite du Jeu).

Britisk kriminalserie (2007)
Originaltittel: Waking the dead, series 6
Kveldens episode: Mask of Sanity
Produksjon: BBC Worldwide
I hovedrollene: Trevor Eve (Peter Boyd), Sue Johnston (Grace Foley), Tara FitzGerald (Eve Lockhart), Felicite du Jeu (Stella Goodman), Wil Johnson (Spencer Jordan)
Kontaktperson Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer