Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 16. januar 2005 kl 19.30 Et!

Nadias mat


"Et!" med Nadia Jebril handler om mat fra hele verden – i Sverige. (Foto: SVT)
Svenske matprogram er i vinden, også på norske skjermer. "Tinas mat" har vært en stor suksess, og nå dukker det opp en vesensforskjellig matserie, også svensk – "Et!" med Nadia Jebril.

"Et!" handler om mat fra hele verden, og det dreier seg mer om inspirasjon gjennom mat enn om matlaging.
De åtte programmene tar for seg mat som stimulerer og forener. Også via magen lærer vi mennesker å kjenne. Kjøkkenet og matbordet er uslåelige arenaer for gjensidig forståelse og møteplasser for felles interesse. Omtrent slik lyder Nadia Jebrils matfilosofi. Hun er nemlig ikke kokk selv, men glad i mat.

Nadia tar grep
Nadia tar grep om hele Mat-Sverige gjennom møter med mennesker av vidt forskjellig kulturell, sosial og geografisk bakgrunn. De åtte programmene har et bredt spekter av tema: matbudsjett, småretter, kjærlighetsmat, hverdagsmat, kroppsriktig mat, tidsriktig mat, mat i religiøst perspektiv og nattmat. Kort sagt, åndelige og prosaiske aspekter i skjønn forening.

Det blir hjemmebesøk hos mennesker fra alle verdens hjørner. Det lages mat, snakkes om mat og omkring en hel del andre ting som har med livsstiler og kulturer å gjøre. Vi får være med på forarbeidet med maten, tilberedelsen, spisingen og euforien.

Kalkyler og japansk husmannskost
I første program tar Nadia turen til Floby og treffer Caroline som er lærer og snakker om matøkonomi og matbudsjett for storfamilier. Dessuten lager Caroline okonomiaki – som er japansk husmannskost.

Nadia besøker også Tomas som er kjemiker i Lund. Han lager et luksuspreget økonomi-måltid – Bacalao al pil pil, en rett fra Baskerland.

Svensk dokumentar i 8 deler (2004)
Originaltittel: Ät
Produsert av: SVT
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23 04 93 64 (gunilla.gaarder@nrk.no)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
LENKER
  • Oppskrifter  
  • Hjemmeside