Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 1. februar 2011 kl 20.15 Det første steget

Pia vil ta ordet


I kveld møter vi Pia Skov Clausen som gjerne vil bli kvitt taleskrekken. Vi blir også kjent med Tor som sitter i rullestol etter en motorsykkelulykke, og som håper å kunne gå igjen.

Pia Skov Clausen har alltid vært den stilleste jenta. Men nå vil hun våge å ta ordet! Hun melder seg på talekurs for å lære seg hvordan det er mulig å be om oppmerksomheten. Pia er ikke alene; 6 av 10 av oss lider av taleskrekk.

Tor Guttormsen vil på beina igjen, noe som krever sin mann etter trafikkulykken han var utsatt for. Vil han en dag kunne parkere rullestolen? Vi følger ham til treningen på Catosenteret, hjem til familien - og til garasjen hvor det står en motorsykkel som har sett bedre dager.

Om serien
I denne dokumentarserien møter vi helt forskjellige mennesketyper som har ett felles mål: Å endelig gjøre noe de lenge har hatt lyst til, eller føler de burde ha gjort. Det dreier seg om både små og store ting, og uansett er det viktig for den det gjelder. De tar et steg i ny retning.

For noen er det livsnødvendig, for andre er det upraktisk å la være. For andre igjen er det rett og slett deilig å få det gjort.

"Et lite steg for menneskeheten, et stort skritt for meg" er stikkord for serien hvor målet er å få folk hjemme i sofaen til også å reflektere over livene sine - og ta fatt.


Egenprodusert dokumentarserie i fem deler
Pressekontakt: Karoline Berg, 90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no, 815 65 900