Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 30. april 2006 kl 17.30 Åpen himmel: Salmesus fra Sørlandet

Åpen himmel

Hilde Svela (foto: NRK/Helge Gudmundsen).
Hilde Svela (foto: NRK/Helge Gudmundsen).
Salmesus fra Sørlandet

De mange hvorfor!
- Jeg studerte på MF, men la Gud på hylla. Det ble etter hvert for mange hvorfor, spesielt etter at jeg mistet barnet mitt i krybbedød.

Inger Marie Aase forteller. Hun er gjest i "Salmesus fra Sørlandet" og hennes livsfortelling er en fortelling om smerte, men likevel håp. I dag er det å ha en daglig kontakt med en høyere makt en bærebjelke i livet hennes. Erfaringen hun har gjort i livet er at Gud er kjærlighet midt i alle hvorfor. Guds stemme er mild, ikke kald og hard.

Kald og hard er i alle fall ikke stemmen til Hilde Svela som skaper keltisk salmesus i programmet. Hun har bakgrunn i Oslo Gospel Choir, men oprerer nå som selvstendig solist.

Selv synes hun det er noe magisk i de keltiske salmene. Folketonene bringer med seg en spesiell nærhet samtidig som tekstene er utfordrende. En musikk med sjel i.

"Salmesus fra Sørlandet" produseres av Sanden AS, tidligere Lynor, og opptakene er gjort i Kristiansand Frikirke. Programledere er pastor Jan Gossner og Anette Strømsbo Gjørv. Musikalsk leder er Jon Kleveland.

Salmesus fra Sørlandet
Dokumentar fra Lynor.

NRK 1 Fjernsynet, søndag 30. april, kl. 17:30.
Kontaktperson: prosjektleder Helge Gudmundsen Lenke , tlf. 95879025.